פשטידת בטטה ודלעת דלת קלוריות

מתכון לפשטידה מוצלחת מאוד – וגם דיאטטית

בחורה עם מחשב נייד

מתכון מאת הגולשת לירן ובאדיבות אתר 

המצרכים

  • 4 בטטות בינוניות
  • 2 חתיכות דלעת
  • 300 ג פטה עיזים
  • 2 ביצים טרופות
  • 2 כפות קמח (עדיף שיפון או מלא)
  • 1 בצל לבן חתוך לרצועות
  • 1.5 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל לבן

אופן ההכנה

  • להרתיח את הבטטה והדלעת במים (עם הקליפה) עד שכמעט רכים.
  • לטגן את הבצל בשמן זית עד להשחמה.
  • לטרוף את הביצים, להוסיף פטה (מפוררת או מגוררת) ואת הקמח ולערבב.
  • למעוך את הבטטה והדלעת ולהוסיף תבלינים ואת הבצל השחום.
  • כשהמחית מתקררת להוסיף את תערובת הביצים והפטה ולערבב היטב.
  • לשים בתבנית משומנת ומקומחת.
  • להכניס לתנור שחומם ל180 מעלות לשעה. אפשר להוסיף גינג’ר וגם אגוזי מלך קצוצים למי שאוהב.

בהצלחה.

לבלוג של השף הלבן