קילו קמח לבן
קובית שמרים טריים בלבד 50 גרם
2 כפות סוכר קוביית גבינה בולגרית 400 גרם .
מים ללישת הבצק
שמן 200 מיל לבצק ועוד שמן לתבנית ולמריחת הבצק מעל בערך 100 מיל …לא לקמץ.
חצי כפית מלח .
לשים בצק מכל החומרים חוץ מהשמן והגבינה ומתפיחים אותו שיכפיל נפח
בלישה השניה מוסיפים את קובית הגבינה ומועכים אותה פנימה ואת 200 מיל השמן מבליעים תוך כדי לישה .
הבצק הופך לרך ודביק מאוד .
מתפיחים שוב ולשים שוב בעדינות רק להוריד נפח .
מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפיה משומן כדבעי ומורחים בידיים שמן מעל מכניסים לתנור ומניחים לעשר דקות מפעילים את התנור ל 200 מעלות ואופים עד שיזהיב.
שים לב שהמאפה משומן היטב .זה מאפה רך וטעים מהגבינה . סבתא שלי פיזרה מעט פלפל שחור גרוס גס או צ'ובריצה-תבלין בולגרי – ציתרה …













