פסטרמה ביתית היא אחד המתכונים האהובים עלי ביותר. כמו תמיד זה מתחיל בזכרונות ילדות ובמקרה הזה – זכרונות של קיץ.
בשיא החום, כשלאמא לא התחשק לבשל כלום, היא היתה קונה פסטרמה טובה (שלמה) פורסת פרוסות בריאות ועסיסיות ומגישה לנו, קר, לארוחת צהריים כשהיינו חוזרות מהבריכה. שווה, לא?

ואפילו בריא:
בשר ההודו הוא מזון בעל ערך תזונתי גבוה, המכיל שורה של אבות מזון, ויטמינים ומינרלים הנחוצים לנו:
חלבון חזה ההודו הוא מהסוג האיכותי (חוצות אמינו וכו'), ומצד שני – הוא דל יחסית בשומן, וגם השומן המצוי בו הוא שומן בלתי רווי (אומגה 3 ואומגה 6) שצריכתו מומלצת למניעת מחלות לב וכלי-דם.
עוד נמצא בבשר ההודו ברזל (ודווקא מהסוג שנספג במערכת העיכול בצורה יעילה), אבץ (בעל תפקיד חשוב ביצירת החלבונים הבונים את השרירים, הוא משתתף בריפוי פצעים, ונחוץ לגדילה והתפתחות), מגנזיום (מסייע לתאי הגוף בניצול אבות המזון), סלניום (נמצא בכמות גדולה בבשר ההודו. מונע חימצון ומגן על תאי הגוף בפני הרס), ויטמינים מקבוצת B, אשר אינם נפגעים בבישול, ניאצין (נחוץ לבריאות העור, מערכת העיכול ומערכת העצבים)… נו, הבנתם את הענין (המידע לקוח מתוך רפואה ומדע).
מאז עברו הרבה שנים והפסטרמה איבדה מזוהרה. חלבון זה מצויין ואומגה 6 אפילו נפלא, אבל ראבאק – מי רוצה להכניס לגוף את כל הכימיקלים, צבעי המאכל, המשמרים למיניהם ושאר המרכיבים המוכרים לנו בעיקר מהמעבדה לכימיה…
אז מה עושים? אנחנו לא מהזן המרים ידיים… אפשר להכין פסטרמה ביתית. זה פשוט, זה קל, וזה בול לקיץ. בלי צבעי מאכל ובלי שום חומר משמר מתקבלת מנה אליפות. באחריות.
אז מה נצטרך?
למשרה:
מחצית אחת של חזה הודו (מה שנקרא 1/2 פרפר)
3 כוסות מים רותחים
2 כפות מלח
2 כפות סוכר חום
1 כפית גרגרי פלפל אנגלי
3-4 עלי דפנה
3-4 שיני שום קצוצות (אפשר גם שום כתוש מהמזווה החכם)
לציפוי:
3 כפות דבש או סילאן
2 כפות שמן זית
1 כף חרדל
1 כף רוטב סויה
1 כף פפריקה מתוקה או חריפה
1 כפית פלפל שחור גרוס
ומה עושים?
1. להכנת המשרה – מערבבים את המים עם כל התבלינים – מלח, סוכר חום, פלפל אנגלי, עלי דפנה ושום.
2. מניחים את חזה ההודו בקופסה מלבנית שתכיל אותו בשלמותו ויוצקים עליו את המשרה. חשוב שהמשרה יכסה את חזה ההודו לחלוטין. במידת הצורך מוסיפים מעט מים. סוגרים את הקופסה ומכניסים למקרר ל – 24-48 שעות (יום-יומיים, זו לא טעות).
3. בתום תקופת ההשרייה – מוציאים את חזה ההודו מהקופסה ומייבשים היטב. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
4. בקערה קטנה מערבבים היטב את כל החומרי הציפוי. מורחים את חזה ההודו מכל הכיוונים ומעסים היטב.
5. מניחים את חזה ההודו המצופה בתבנית על נייר אפיה וסוגרים היטב (במכסה מתאים או רדיד אלומיניום).
6. צולים 40-45 דקות בחום בינוני, מסירים את הכיסוי וצולים 15 דקות נוספות.
7. נותנים לכל העסק לנוח לפחות חצי שעה ורק אז פורסים למנות.
אפשר לפרוס עבה יחסית להגיש חם כמנה עיקרית (אני הכי אוהבת את זה עם פירה).

אפשר גם לפרוס דק ולהכין כריך פסטרמי ניו-יורקי עם מיונז, חרדל, חסה, מלפפון חמוץ והמון וירקות טריים.

צילום: shutterstock
ואפשר להגיש עם סלט טוב, כמו למשל:
ויקום מי שעומד בפיתוי…
אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים? הצלחתם (או לא)? שדרגתם או גיוונתם? אשמח לתגובות ורשמים.
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי? אתם מוזמנים להירשם כאן.
שלכם, שרון
שרון & רנה – קונדיטוריה אחרת











