פסטיבל "שף תאכל" פסטיבל הגדול של ישראל, מציע מנה ראשונה, עיקרית וקינוח במחיר של 89 ש"ח בלבד לסועד, חוזר עם חגיגת חורף חם מנות, טעמים, ריחות ותבשילים של מיטב השפים, התקיים בין התאריכים 11-20 בינואר 2015, ויערך במסעדות מובחרות בכל רחבי הארץ.
פסטיבל "שף תאכל" המציין את הפעם ה 19 לקיומו, יעמוד הפעם בסימן הוקרה לאמהות של השפים, כי הרי מאחורי כל שף מצליח עומדת אימא במטבח, ממנה למד הבן את סוד הטעם הטוב, את הטריקים הקטנים כמו גם שמטבחה של אימו עיצב את עולמו כשף בוגר.
לקראת פסטיבל "שף תאכל" הוזמנתי לאירוע של אנשי תקשורת למסעדת אלדין בשדרה שנמצאת באשדוד.
המסעדה מעוצבת בטוב טעם, מאוד מיוחדת ומשרה אווירה ביתית חמימה ונעימה. במסעדה עיצוב קשתות יוצא דופן, על הקירות מראות עם מסגרות בדמות חלון עם תריסים עתיקים וגם צילומים של בני המשפחה, והכל ממעשה ידיהם של בעלי המקום, בני הזוג אלי ואתי אלקובי.
מסעדה אלדין בשדרה (באשדוד קיימת מסעדת אלדין נוספת) הינה כשרה חלבית. טעמנו כאן מנות דגים טריות טובות מאוד וטעימות וקינוחים חלביים מושקעים בטעמם.
נותן החסות המרכזי לפסטיבל הפעם: סומרסבי – סיידר תפוחים אלכוהולי מרענן , מבית קרלסברג, משקה סיידר אלכוהולי, ללא גלוטן וללא חומרים משמרים המכיל 4.5% אלכוהול. מומלץ להגיש צונן עם קוביות קרח.
לסומרסבי ישראל כנסו כאן לקישור https://www.facebook.com/SomersbyIL
אז מה היה לנו בתפריט הטעימות במסעדה:
פתחנו את הארוחה עם פוקצ'ת הבית ומטבלים בטעמים שונים שאי אפשר היה להפסיק לנשנש ובקשנו עוד…
שף גלב אוליניק ממסעדת SAKAI בתל-אביב – 2 סוגי סושי צמחוניים וכשרים.
רינאויי-רול סלמון בתיבול פיקנטי, מלפפון ואבוקדו, בציפוי סלמון צרוב, טריאקי ואיולי בצ'ילי עם שבבי טמפורה וקריספי בטטה
רול צמחוני-חציל, בטטה, במייה ומלפפון בציפוי שומשום קלוי
השפים מיכאל בר וגלעד רביד השפים של מסעדת אלדין הגישו:
סלט רימונים, סוגים שונים של חסות טריות ופריכות, רצועות גזר, פטריות, קשליו, בוטנים, אגוזי המלך ורוטב גרנדין. סלט עשיר בטעמים ובמרקמים.
השף דודו ממסעדת ויסטה הגיש:
מוקפץ פורטובלו – פטריות פורטובלו, שמפניון, עגבניות שרי, בצל ירוק, אגוזי פקאן ושומשום מוקפצים ברוטב אסיאתי. המנה טעימה מאוד.
השפים של מסעדת אלדין הגישו :
מוסר עם קראסט פיסטוק – פילה מוסר ים מצופה בקראסט פיסטוק, מודש על מצע פירה עם פטריות ובצלי שאלוט מקורמלים. המנה הייתה טעימה מאוד, לא הייתי מתנגדת לעוד…
השף דוד ממסעדת ויסטה באשקלון הגיש:
פילה לברק על מצע פפרדלה מתוקה
והקינוחים – ספיישל מיקס מקינוחי המסעדה. קשה לי להחליט מה היה כאן יותר טעים!!!
במשך 10 ימי פסטיבל "שף תאכל" יציגו השפים והמסעדות מכל רחבי הארץ המשתתפות באירוע מנה אחת או שתיים בתפריטי הפסטיבל המוקדשים לאימא הפרטית של שף המסעדה. מנה ייחודית המבוססת על מתכונים ביתיים או נוצרה בהשפעתה של האם.
השף גיא פרץ ממסעדת גספצ'ו, בן למשפחת שפים שעלתה לארץ מקזבלנקה יגיש פסטייה מרוקאית – במלית נתחי פרגיות, אגוזים, שקדים וצימוקים בניחוח הל, קינמון וג'ינג'ר על מצע ריבת עגבניות שרי.
שף מריה פיסנץ מ BABA YAGA התל אביבית תפנק את אורחי הפסטיבל בגרסה שלה לוורניקי – כיסוני בצק הממולאים תפוחי אדמה ובצל מטוגן ומוגשים, כמו בבית, עם שמנת וחמאה
השף אלעד לוי ממסעדת SHINE & SHARP יביא את הגרסה הטרנדית שלו לקובה הביתית בסגנון סורי שהוגשה בבית הוריו.
"מנות המאמאז" של תפריטי פסטיבל "שף תאכל" יצטרפו למגוון המנות של הפסטיבל, המקפיד להציע – בכל תפריט ותפריט – מבחר של מנות צמחוניות וטבעוניות והכול הכול במחיר של 89 ₪ בלבד לארוחה של מנה ראשונה, מנה עיקרית וכמובן – קינוח מפתה.
אז איזה מהמסעדות המובחרות משתתפות בפסטיבל "שף תאכל" הקרוב:
בגוש דן – תל אביב: אושי אושי, אתנחתא, באבא יאגה,בר גיורא, הבליצ'ס ההונגרי, הסינית האדומה, קלימרה, ריבר, רג'ינה, שיין אנד שארפ, SAKAI, BIN 281. בגבעתיים: נאו סושי, קפה בן עמי. ברמת גן: הספסל.ריבר במגדלי בסר, ריבר בבורסה, BLACK, בפתח תקווה: ריבר. קריית שדה התעופה: עד העצם.
בשרון – בהרצליה: אתניקה, וויטהול, מנציני, עד העצם, קולומבוס, , בהוד השרון: דלי אסייתי, ימטויה, צ'ופצ'ופ. ברעננה: אדיסון ספוט, ריבר, שולה. בצומת ירקונים: כיופים בסנטר, בקדימה: TAYA. בנתניה: ג'קו.
בדרום – רשל"צ: אספרסו בר, הצדף, ריבר. בחולון: אצה. ריבר. בגדרה: צ'וראסקו, באשקלון: ויסטה. באשדוד: אלדין בשדרה, אצה. קפה G. ברחובות: ריבר. באשקלון: גספצ'ו. בצומת קסטינה: אצה. בערד: דיוויד ג'ונס. באר שבע: אצה.
בירושלים והסביבה – גבריאלה, לה בוקה. במודיעין: לבנטינו. בבית שמש: אצה.
בצפון – 300 גר במושב בצת, קונפי בחיפה. אצה בבית שאן, אצה בנהריה, אצה ברמת ישי ואילו'ש ברמת צבי.
פסטיבל "שף תאכל" חורף 2015. 11 עד 20 לינואר 2015 בכל רחבי הארץ.
פרטים מלאים ותפריטי מסעדות באתר http://chef-tochal.walla.co.il/ ובטלפון : 077-5600978 (09:00-17:00)
כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

























