גם השנה פסטיבל "שף תאכל" חוזר לחמם לנו את החורף בין התאריכים 11-20 בינואר במסעדות מובחרות ברחבי הארץ.
הארוחה שתוצע בימי הפסטיבל תציעה –
מנה ראשונה
מנה עיקרית
קינוח
בעלות של 89 שקלים.
ערב הקשת הפסטיבל התקיים במסעדת SHINE&SHARP בתל אביב שגם לוקחת חלק בפסטיבל (נגיע למנה שלהם בהמשך).
הוזמנתי להשקת הפסטיבל כדי לראות, להריח ולטעום חלק מהמנות שיוגשו בפסטיבל.
אז הייתי, ראיתי, הרחתי, צילמתי וטעמתי מהמנות שהוצגו לנו, חלק מהמנות ערבו לי לחיך חלקן רק לעין ועל אחרות הייתי בקלות מוותרת. אבל היי, הרי זה קורה לכולם תמיד בכל מקום, או אירוע.
השנה נותנת החסות לפסטיבל היא – קרלסברג.
קרלסברג משיקה את המשקה האלכוהולי החדש SOMERSBY.
המשקה האלכוהולי החדש הוא סיידר תפוחים אלכוהולי עם ניחוח תפוחים ו 4.5% אלכוהול. אני, אחת שלא מתלהבת ממשקאות אלכוהולים בכלל חייבת לציין שאת המשקה הזה לגמתי בהנאה גדולה עם טעם התפוחים והניחוח המרענן. נראה לי שזה המשקה שיכבוש את הקיץ הבא.
אז מה הרחתי, ראיתי וטעמתי ?
מנת פתיחה של השף, מור בק, ממסעדת צ'ופ צ'ופ בהוד השרון – כריכוני בשרים מעושנים, צ'ופ אסאדו וחזה בקר מעושנים, מיונז שום, צ'ימיצ'ורי ופייסט פלפלים חריפים וצ'ופ מיקס אווז ואנטריקוט מעושנים עם וואסבי שום ובלסמי מצומצם.
מנות ראשונות –
השף, אלעד לוי, מ SHINE&SHARP – הקובה של סבתא. אני אהבתי. הקובה פריך מטובל בעדינות וערב לחיך.
שף, זיו רשף שימחוני ממסעדת הספסל ברמת גן – סופלקי סייטן עם יוגורט עיזים. לא טעמתי. לא יודעת מה לכתוב על המנה אבל היי, תודו שזו חגיגה לעיניים.
שף, מוריס צור ממסעדת כיופים בירקונים הגיש פטה כבד עם מולרד אווז ועירית – שלא תעזו לוותר על המנה הזאת ! חגיגה אמיתית לחיך ולבטן.
מנות עיקריות –
שף, אלעד לוי ממסעדת SHINE&SHARP הגיש מנת אנטריקוט . מנה משובחת האנטריקוט היה מומלח בצורה מושלמת עם ניחוח של גחלים עשוי מושלם הגיע עם הצבע הנכון בטעם הנכון והוכן עם יד מקצועית. לא לוותר על המנה הזו !
שף, זיו רשף שימחוני ממסעדת הספסל ברמת גן הגיש מנת בקר בבישול איטי עם רוטב יין ופירה כפרי. אני ? לא ממש התלהבתי.
קינוח –
שף, אבי מרון ממסעדת הבלינצ'ס ההונגרי הגיש בלינצ'ס בשלושה מילויים
שוקולד
גבינה עם צימוקים
קציפת תות הלכתם על הבלינצ'ס ? בקשו רק את הבלינצ'ס עם קציפת התות. תודו לי אחר כך. זה בסדר.
כל הפרטים על הפסטיבל תוכלו למצוא כאן.
























