כתבתה של גליה חזן
קרדיט צילום: יח"צ
הטרואר כאן הוא מיוחד, מתאים מעין כמוהו לגידול ענבי יין איכותיים. בשנת 2000 הוקם היקב, מודרני ומשוכלל: מכלי תסיסה מבוקרי טמפרטורה ומכשור מתקדם לסחיטת הענבים ולמילוי הבקבוקים. היין מתיישן בחביות בתוך מערה ציורית שמסדרונותיה נחצבו בסלע הגיר. התנאים כאן אידיאליים – טמפרטורה טבעית של 17 מעלות ו 62 אחוזי לחות.
היקב גדל ומתפתח במהירות בשנת 2002 ייצר היקב 18,000 בקבוקים ובשנת 2005 כבר 80,000.
החל מבציר 2005 כל יינות היקב הם כשרים למהדרין.קברנה סובניון 2007- עשוי מ100% ענבי קברנה סובניון. יין בעל גוף מלא וחומציות מאוזנת. עשיר בטעמי אוכמניות. היין ימשיך להתפתח ולהתעגל בשנתיים הקרובות.מרלו 2007 – עשוי מ 100% ענבי מרלו. יין בעל גוף, עשיר בטעמי פרי אדום ושזיפים. היין יתעגל ויעשיר בטעמים בשנתיים הקרובות.מוסקט 2007- יין קינוח אצילי לסיום הארוחה עשוי מ 100% ענבי מוסקט אלכסנדרוני. עשיר בארומה של לימונית, פרי הדר ומנגו בשל. מתקתקות נעימה עם שפע טעמים של משמש ופירות טרופיים.
הסדרה העליונה של היקב היא אסטייט רזרב. הענבים כולם מכרמי המשפחה שבגבעות עמק שורק. חלקות הכרם המיועדות לסדרה זו מטופחות בקפידה ומפיקות יבול נמוך של פרי איכותי – עד 700 ק"ג לדונם. הבציר ידני, מתקיים בשעות הבוקר המוקדמות והענבים מובלים ליקב הסמוך בארגזים קטנים. לאחר הפרדת הענבים משדרות האשכול עוברים האדומים השריה של יומיים בטמפרטורה של 6 מעלות. בתום ההשריה מוספים השמרים ומתחילה תסיסה איטית קרה של כשבועיים עד הסחיטה ועובר להתיישנות בחביות.























