פסטיבל האוכל הקוריאני

בחורה עם מחשב נייד

image001

כתבתה של גליה חזן

קרדיט צילום יח"צ

 

שגריר קוריאה בישראל, לי גון-טה, הביע תקווה שהאירוע הקולינרי יתרום לכך שהציבור בישראל ייחשף לתרבות המטבח הקוריאני העשיר בטעמים

פסטיבל האוכל הקוריאני: שגרירות קוריאה מציגה את קסמי המטבח הקוריאני באירוע קולינרי מיוחד שייערך ב-20 לנובמבר 2015 בשעה 12:00 בצהריים במסעדת “ריבר” בפתח תקווה.

באירוע תוצגנה מנות קוריאניות מיוחדות ומסורתיות, אשר יביאו לידי ביטוי את ייחודו של המטבח הקוריאני העשיר בטעמים, אסתטיקה ובריאות. הסועדים יוכלו לקבל הזדמנות לטעום מן המנות המיוחדות ולהיחשף לחומרי גלם רבים אשר הובאו לישראל במיוחד מקוריאה. את הפרויקט מלווה השף הקוריאני ג’ונגהי יאנג, מומחית לאוכל קוריאני.

Yimage

המטבח הקוריאני (“האנשיק” – כפי שהוא מכונה בקוריאנית) מורכב מהרמוניה של טעמים – מהווה נדבך חשוב בתרבותה של קוריאה ומשקף את אופייה. המטבח הקוריאני ידוע כבריא מאוד ובעל ערך תזונתי גבוה והוא זוכה בשל כך לפופולריות רבה בעולם. המנות מתאפיינות בשימוש ברכיבים טריים, טבעיים, מתובלים ומותססים. רק לאחרונה פורסם כי זהו המטבח המאוזן ביותר בעולם מבחינת ערכים תזונתיים וסגולות רפואיות וזאת בשל מגוון המרכיבים שבו. בעוד שבעולם המטבח הקוריאני זוכה לפופולריות רבה, בישראל המטבח כמעט ואינו מוכר. אחת הסיבות טמונה בכך שבישראל אין כיום ולו גם מסעדה קוריאנית אותנטית אחת

האוכל הקוריאני מהווה מקור אנרגיה מעולה. עבור הקוריאנים האנרגיה איננה פיזית בלבד, אלא נובעת גם מעוצמת הרוח והנפש. לפי החוכמה הקוריאנית העממית אוכל ותרופות צומחים מאותו שורש ולכן האוכל הוא התרופה הטובה ביותר. רוב הירקות חלוטים קלות, ולכן שומרים על הרכיבים התזונתיים שלהם. הבשרים מאודים או מבושלים ודלי שומן וקלוריות. השימוש בשמן כמעט ואינו קיים.

image

בין חומרי הגלם הפופולאריים ביותר במטבח הקוריאני

 

galiahazan
שמי חזן גליה כתבת ראשית על תיירות ונופש וגם קוסמטיקה ואפילו צרכנות !!