פסטה צימוקים סוכר וקינמון…"זה טעים" היא אמרה…שני מתכונים מוקדשים באהבה

מתעוררת לבוקר קריר וצלול בלי ענן, ה"הוריקן" שהיה

שטף את תמונת נוף הים המרהיבה, ובאופק נדידת הציפורים

משאירה אותי לעמוד ולהביט בנפלאות הטבע…

1

הלהקה בדממה מסתובבת במעגלים רחבים ומתקרבת אל חלוני…

רגע כולם נראות לבנות ובסיבוב השני כולם נראות שחורות…

זהו הן עברו מעלי ואני מכינה לי כוס קפה חם של בוקר טוב…

נשאבת לתוך הפייס, קצת פה, קצת שם והופ…

מבלי להרגיש כבר צהרים…

ככה זה שאני בגמלאות

"אין לאן לרוץ ואין לאן למהר ארץ ישראל לעולם תישאר"

יום ראשון זה יום ללא בישול זה יום "השאריות"

אבל אין שאריות – ליקלקנו הכול…

 ואני חושבת על "יום פסטה" קליל.

פסטה כזו שמתחילים לאכול בצהרים…

ומסיימים לאכול אותה בערב…

 אחרי שחיממתי קומקום מים 3 דקות של

בישול ויש פסטה  "פסטה בנדורה"

הקבב מוכן בקבוע במקפיא – סלט ירקות ואנחנו מסודרים.

ומה שנשאר מהפסטה מכינים ארוחת ערב פשטידה  מתוקה של

פסטה צימוקים סוכר וקינמון…

כוס קפה או תה וטעם… של עוד.

זהירות זה טעים וממכר.

עכשיו אתם מבינים למה אני מכינה יותר?

נכון…! כדי שלפשטידה מתוקה יישאר.

אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם להתענג

איתנו מהצהרים עד הערב…

תמי הגננת קפצה ככה סתם לביקור של תה,

בדיוק כשהפשטידה במחבת מזהיבה לה יפה

והריח החל להתפזר במטבח ריח משובח של …

פסטה צימוקים סוכר וקינמון…

"זה טעים" היא אמרה…

אז המתכון מוקדש לך תמי באהבה.

פסטה צימוקים סוכר וקינמון דך מתכונים

פסטה צימוקים סוכר וקינמון – אפשר גם חמוציות

5

לערבב היטב

3

תנוחי  במחבת על אש נמוכה

4

ולכסות בבקשה

6

כך היא יוצאת זהובה ויפה

7

 

לפזר קצת סוכר עם סוכר וניל…

1

וקדימה לחתוך ולזלול עד לפירור האחרון בתיאבון…

pizap.com14464101382501

זו פסטה צימוקים סוכר וקינמון…  מוזמנים להכין ולטעום.

אהבתם ? אז קדימה לייק קטן כאן למעלה או למטה

נותן לסבתא כייף להכין עוד מתכונים.

ולפרגן עושה לכם טוב בהצלחה… תודה

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה