פנינה – קונפליקט ורגש במחול של סאלי אן פרידנלד

פנינה היא יצירה קאמרית לשלוש רקדניות אשר יצרה סאלי אן פרידלנד והקדישה לפנינה אבן טל, צלמת וחברה. בחלל מצומצם שלוש נשים פוגשות את עצמן וזו את זו, בעצמה ובעדינות.

פנינה/סאלי אן פרידלנד. צילום: ענבל כהן חמו

בחלל מצומצם נעות שלוש נשים, מתמודדות עם השדים הפנימיים שלהן, וזו עם זו. בעדינות ובכוח, בהומור ובכעס, הן יוצרות התרחשות מסקרנת. בסולו, דואט או טריו, כל אחת מהרקדניות המוכשרות מביאה עולם מלא אל הבמה. המרחב צר, לפעמים הן יוצאות החוצה, ולפעמים פוגשות את הקיר לשיחה. אחת מהן אף מלקקת את הקיר בסצנה מסוימת.

פנינה/סאלי אן פרידלנד. צילום: ענבל כהן חמו
פנינה/סאלי אן פרידלנד. צילום: ענבל כהן חמו

המוזיקה לפעמים נאלמת ולפעמים תומכת ברקדניות, וגם רגעי השקט נכונים ומדויקים. התאורה מצוינת – נעה בין האור הקשה והמסנוור, לאור רך ועדין, מגדישה ומחדדת. העבודה היפה עם התאורה בולטת אף יותר ברגעים בהן נעות הרקדניות במכוון מחוץ לשטח המואר.

פנינה/סאלי אן פרידלנד. צילום: ענבל כהן חמו
פנינה/סאלי אן פרידלנד. צילום: ענבל כהן חמו

העבודה מוקדשת לפנינה אבן טל, צלמת מחול מצוינת אשר מלווה את הלהקה מזה זמן רב. במילותיה של פרידלנד: "כמו מסעה של הפנינה, יצירה זו החלה את מסעה בגירוי, עד אשר היגיעה למימושה. היא החלה למעשה כמה פעמים: פעם כהשראה מעולם החרקים, פעם אחרת מכתב התנועה של בנשף ולבסוף במציאת שלוש רקדניות יצירתיות מאד, שהן הסיפור עצמו של PNINA"

ICHa160309_1512

פנינה/סאלי אן פרידלנד. צילום: ענבל כהן חמו
פנינה/סאלי אן פרידלנד. צילום: ענבל כהן חמו

העבודה טובה והשפה התנועתית עשירה ומעניינת. כדאי לצפות.

לגלריית תמונות מורחבת שצילמתי במופע היכנסו לדף הפייסבוק שלי.

את עבודותיה של פנינה אבן טל ניתן לראות כאן http://photo.net/photodb/photo?photo_id=11333450

פנינה/סאלי אן פרידלנד

רקדניות יוצרות: דנה ספיר, מיי קסם ערמון, רוני חדש.

תאורה: תמר אור

מחסן 2, יפו

כרטיסים: אתר עמותת הכוריאוגרפים

ענבל כהן חמו
צלמת, יוצרת, מאמנת אישית וגם פעילה חברתית לפעמים. אשתף אתכם באירועי תרבות מעניינים שאפגוש - אפשרות להציץ לחוויות חדשות.