אתמול לא הייתי בניו יורק ולא בלונדון, לא בפריז ולא ברומא אבל בעיר הולדתי קם ועולה שבוע אופנה אמיתי. אמנם באתר בניה וטיפות מים נטפו על כתפיי, אך מקצועי ומבטיח שזה הקטן עוד יעמוד יום אחד בשורה אחת עם שאר הבירות.
כבר בכניסה אין מקום לטעויות, שלטי ענק, דגלים, לובי מפואר ומסלול הליכה ארוך כשל הית'רו עד לחלל התצוגה המדהים. המסלול מואר, צלמי העיתונות בחזית, מסך ענק ברקע מקרין את המתרחש על המסלול ודוגמניות תמירות וחטובות יפסעו עוד דקות ספורות בדגמים ועיצובים של מעצבים ותיקים ומבוססים לצד מעצבים חדשים וחוששים שזו להם התצוגה הראשונה.
שבוע האפנה הישראלי Gindi TLV Fashion Week 2015 במתחם קניון האפנה TLV Fashion Mall, מארח עשרות תצוגות.
התארחתי בתצוגת האופנה של בטי אלדד למותג b e t – k a בקולקציית סתיו-חורף 2015/16: LITTLE TICH ואת תצוגת האופנה של בוגרי ומצטייני המחלקה לעיצוב אופנה של "שנקר" לדווח מהשורה הראשונה.
כל כך מתאים שהתצוגה הראשונה שלי תהיה של בטי אלדר מ bet-ka שזו לה ההופעה הראשונה בשבוע האופנה הישראלי. היא רקדנית לשעבר, היא דוגמנית שפרסמה את החברה בה עבדתי כמנהלת פרסום ויחסי צבור במשך 12 שנה בפרסומת אייקונית של כל הזמנים, היא מביאה משהו זר ואחר, אלגנטי, רציני, מחויט אך יחד עם זאת מאוד חדשני וייחודי והכי רחוק משמרני.
התקופה האדוארדית בגרסת הטיש הקטן (צילום: אבי ולדמן)עיצוביה מראים שסקסי וחושני לאו דווקא נובעים מהמוחצן והחושפני. באלמנטים מתוחכמים המראה הנזירי והקריצה להיסטוריה יוצרים מראה נשי והומוריסטי.
קרינולינות מהמאה ה-19 אך בסגנון חדשני משולבות עם כתפיים משנות ה-80 ותזכורת ל"שושלת" ויחד יוצרים מראה מלכותי- עתידני.
הדוגמניות פוסעות באטיות אלגנטית ובפנים חתומות ללא הבעות. "כמו בחו"ל", נאמר לי.
מחשוף צנוע, חצאיות A ופליסה באורך מעל הברך. (צילום: אבי ולדמן)קצת על בטי אלדר:
רקדנית בלט ודוגמנית לשעבר. למדה ב'בצלאל' צורפות ולבוש, וב'שנקר' עיצוב אופנה. היא פתחה בשנת 2008 את b e t – k a, סטודיו עצמאי לעיצוב אופנה, המייצר קולקציות נשים מקוריות מידי עונה.
פילוסופיית העיצוב: חייה של בטי כרקדנית בלט קלאסית ניכרים היטב בעבודתה כמעצבת, כך שהם מתורגמים בטבעיות לחיפוש אחר תנועה, מבנה, אלגנטיות והזדמנות לביטוי עצמה נשית.
קולקציית סתיו- חורף 2015-16 של בטי אלדד למותג b e t- k a עוצבה בהשארת לבוש נשים עובדות, ילדים ובובות מהתקופה האדוארדית ולכן נקראה LITTLE TICH.
המידי והקימורים (צילום :אבי ולדמן)ההשראה לקולקציה התעוררה בעקבות כתבת עיתון שהגיעה לידי בטי שעסקה בנושא של קולנוע פרימיטיבי ובמופעי אנשים מעוותים מהתקופה האדוארדית. ליטל טיש הוא חקיין ורקדן ננסי שפעל בסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20.
ההתמקדות הנה בחיי נשים בתקופה האדווארדית – נשים ממעמד הפועלים, עוני בקרב נשים, נשים כמשרתות, מוביליות נשית ועוד. גיליתי עניין רב חזות העוני של התקופה. שינויים באופן הלבוש הנשי בתקופה האדווארדית אשר היא התקופה האחרונה בה נשים לבשו מחוך בחיי יום יום.
בטי חקרה סוגי לבוש אופייניים, גזרות, נפחים ולבוש תחתון תומך.
הטקסטיל: סוגי צמר איטלקי משובח. עירובים של קשמיר וצמר בתולי. כמו כן, ז'קארדים צרפתיים.
מעילים. צילום : אבי ולדמן שמלות הפועלות האדוארדיות באורך הברך (צילום: אבי ולדמן)התצוגה הבאה שידרה את ההפך המוחלט וזכיתי לגיוון קיצוני: צבעים, צורות, טקסטורות, דמיון וחזון, חדשנות וקריצה לעבר ואין סוף כישרון על במה אחת בתצוגה של בוגרי ומצטייני 'שנקר'.
הדוגמנים והדוגמניות צעדנו על נעלי ניו באלאנס שנתנו חסות לתצוגה ותרמו לאווירה הצעירה והקופצנית.
הדוגמנים לא צעדו באטיות אלא בהליכה מהירה ואנרגטית.
חלק מהדגמים אף היו מחויטים במידה מסוימת למרות שגם מחויכים. שכבות, טלאים, אפליקציות, צבעים מהפנטים. דור העתיד!
אפליקציות
שמלות אדומות ונעלי התעמלות
המחויט של שנקר
שנות ה -60 והמוד בגרסת שנקרבמסיבת עיתונאים להשקת מוצר חדש שטרם נראה עוד על המדפים של אסתי לאודר למדתי שעוד מעט לא אצטרך להצטלם תמיד באותה זווית שנדמה לי שהיא המחמיאה ביותר.
סרום למיצוק ופיסול העור ובשילוב איפור בגוון בהיר וכהה יגרמו לכך שמעכשיו תתחילו לראות עוד זוויות שלי , ראו הוזהרתן.
הזויות של קארין דאנסקייום עמוס ומרתק עבר עלי, ולא אשכח לספר שפגשתי חברות וותיקות ואנשים שלא ראיתי מזה שנים, שאכלתי כריך במשקל 20 גרם שעלה לי במחיר של מונית מתל אביב לגבעתיים אבל מי סופר, שקיבלתי צילום מקצועי על הסט (כבר על המקרר) וקיבלתי טעם של עוד. תל אביב על המפה!
צילומים: רוית ליפשיץ ציון, אבי ולדמן
שלכם בסגנון והשראה מהשטיח האדום,
רוית


































