פיצה סלק מלאת אהבה

פיצת סלק מלאת אהבה

 

יום אהבה בעוד יומיים ואין כמו לפנק את האהובים במאכל טעים שנעשה כולו באהבה וגם בריאות.

בחרתי במתכון לפיצה סלק וגבינות. את הסלק בחרתי בגלל צבעו העז המסמל אהבה ותשוקה ובנוסף גם בריא מאוד לניקוי הגוף ומלא בוויטמינים חיוניים.

חג אהבה שמח!

לב

בסיס הפיצה :

בצק עלים- להפשיר במקרר כ-8 שעות או בחוץ כ-5 שעות.

חותכים בסכין את הבצק בצורת לב.

ניתן להשתמש גם במלווח לפיצות עגולות.

מצרכים:

  • 1 כוס ממרח סלק
  • 2 כוסות עלי כרוב קייל קצוץ
  • ½1 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת
  • 50 גרם גבינת פטה עיזים

ממרח סלק:

  • 1 כוס של סלק קצוץ
  • לאוהבי הג'ינגר ניתן להוסיף 1-2 קוביות ג'ינג'ר כתושות (דורות) – לא חובה
  • 2 קוביות פטרוזיליה כתושה (דורות)
  • 3 קוביות שיני שום כתוש (דורות)
  • ½ כוס אגוזי מלך
  • ½ כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
  • ½ כוס שמן זית
  • 2 כפות של מיץ לימון
  • מלח

אופן ההכנה:

הכנת ממרח הסלק: 

  • חממו את התנור לחום של 180 מעלות.
  • את הסלק ניתן להכין במספר אפשרויות: לבשל במים רותחים את הסלק עד שמתרכך או לחתוך את הסלק לקוביות ולשים בתוך נייר כסף להכניס לתנור למשך 50 דקות עד שהסלק מתרכך. לעצלנים ניתן להשתמש בסלק בוואקום.
  • יש להכניס את הסלק המבושל או אפוי לבלנדר יחד עם כל שאר החומרים, מלבד שמן הזית עד שהבלילה הופכת למחית קצוצה.
  • יש לשפוך באיטיות את השמן זית לבלילה תוך כדי שהבלילה במיקסר ועד שכל החומר משתלבים למחית אחידה. אם המחית סמיכה יש להוסיף מעט מים עד שמתקבלת מחית במרקם רצוי.

קרם סלק

הכנת הפיצה:

  • לפרוס את הבצק עלים, ניתן לחתוך לצורות שבוחרים.
  • למרוח מעל הבצק את ממרח הסלק.
  • להוסיף את עלי הקייל

קייל

  • לפזר מעל את גבינת המוצרלה וגבינת הפטה.

לב מלא

  • להכניס לתנור למשך 30 דק או עד שהבצק משחים והגבינות נמסות.

לב אוהב