.
מכירים את הימים האלה, שכל אחה"צ הייתם עסוקים עם הילדים, בבית או מחוצה לו ואז מגיעה שעת ארוחת הערב, כולם רעבים ואתם צריכים להכין משהו ממש מהר לפני שיטרפו אתכם? זה בדיוק מה שקרה לי עם הבנות. בזמן שאני מריצה מהר בראש מה יש לי במקרר, נזכרתי שיש שם בקבוק של בירה שחורה, שקיבלנו השבוע כשביקרנו במפעל טמפו להשקת מהדורה מיוחדת של נשר מאלט עם "החממה", אחת מסדרות הילדים שהבנות ממש אוהבות. עשיתי בראש חישוב זמן מחדש, שלחתי את הבנות למקלחת, הוצאתי מצרכים מהמקרר, הכנתי בצ'יק-צ'אק בצק בירה, שהפך מהר לפיצה. בזמן שהכנסתי את הפיצה לתנור חתכתי סלט. כשהבנות הגיעו ריחניות לסלון ארוחת הערב כבר חיכתה לכולנו על השולחן.
![]()
פיצה אקספרס מבצק בירה שחורה
מצרכים:
1/2 ק"ג קמח תופח
500 מ"ל בירה שחורה
1 כפית מלח
2 כפות סילאן
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
מים – ממלאים את קופסת הרסק הריקה
1 כפית אורגנו
מלח, פלפל שחור
גבינת מוצרלה (צהובה) מגורדת
פרוסות זיתים ירוקים או שחורים
1 בצל סגול קטן פרוס דק-דק
גרגרי תירס
קוביות גבינה בולגרית
וכל תוספת אחרת שאתם אוהבים לפיצה
.
.
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מרפדים תבנית של התנור בנייר אפיה ומשמנים אותו בשמן זית.
3. מכינים את בצק הבירה: מערבבים בקערה קמח, בירה שחורה, כפית מלח וסילאן.
4. מכינים את רוטב העגבניות: מערבבים בקערית קטנה רסק עגבניות, מים, אורגנו, מלח ופלפל שחור.
5. מעבירים את בצק הבירה לתבנית ומשטחים אותו עד שיכסה את כל התחתית.
6. מפזרים עם כפית את רוטב העגבניות על כל הבצק ומורחים, כך שיכסה את כל הבצק.
7. מפזרים מוצרלה מגורדת ומעליה את התוספות שאתם אוהבים. אם אתם רוצים קצת לחסוך בקלוריות, אפשר לפזר מוצרלה רק על חצי תבנית ועל היתר לפזר קוביות בולגרית.
.
.
8. מכניסים לתנור לרבע שעה.
9. מוציאים מהתנור וטורפים.














