שישי בבוקר.
שנים ארוכות עבדתי בימי שישי, ואלה היו תמיד ימי עבודה שהתחילו מוקדם מאוד בבוקר והיו עמוסים לעייפה. הייתי חוזרת הביתה בשעות אחה"צ, שנ"צ קודש והופ למטבח להכין ארוחת ערב. אז לפעמים היינו אוכלים בתשע. לא נורא… העיקר שכל המשפחה יחד.
אבל עכשיו אני לא עובדת בימי שישי, ויש לי זמן לפנק ולהתפנק.
עד שבני הבית יתעוררו משנת היופי או יחזרו מרכיבת בוקר – אני מתקתקת מגש מהמם של מאפי בוקר עם גויאבה.

למה דווקא גויאבה?
קודם כל כי זו העונה. יש עכשיו גויאבות מקסימות והן לא יהיו כאן עוד הרבה זמן.
וחוץ מזה – מאוד אוהבים אצלנו גויאבות. הן טעימות, עסיסיות, ריחניות (או-הו כמה שהן ריחניות).
ומסתבר שגם בריאות מאוד, שימו לב: הגויאבה מכילה כמות אדירה של ויטמין C, פלבנואידים, כל סוגי הויטמינים מקבוצת B (חוץ מ-B12 ), ויטמין E, ויטמין K, סידן, מגנזיום, זרחן, לוטאין, קרטנים, רטינול, סלניום, נחושת, אבץ, אשלגן, נחושת, מנגן, ויטמין A, ברזל – וכל זה בצורה זמינה לגוף, וכן סיבים תזונתיים הנחוצים לעיכול בריא. 13% מהפרי זה חלבון ממקור צמחי. מלבד גויאבה חלבון נמצא רק בתמרים – 2 גר' ל100 גר' של פרי. גם לאנשים שאוהבים לספור קלוריות אין מה להגיד נגד גויאבה: ב-100 גר' של פרי יש רק 50 קלוריות. במילים אחרות, אתם יכולים לקבל מ-2-3 גויאבות את המנה היומית של ויטמינים (עם רמת ספיגה הרבה יותר טובה מפוליויטמין כתוסף), סיבים תזונתיים, חלבון צמחי, שומנים חיוניים – וכל זה מבלי לפגוע בספירת הקלוריות (להשוואה: בתפוח יש 60 קלוריות, בבננה – 80). בקיצור, פצצת בריאות. (כל הנתונים התזונתיים לקוחים מכאן)
אז קניתי סלסילה ושמתי במקרר, כן במקרר. מסתבר שהזנים החדשים בשווקים הרבה פחות ריחניים ואפשר לאחסן במקרר בלי להסתכן בכך שכל דבר אחר שתאכלו השבוע יהיה בעל ניחוח של גויאבה…
וכשמצד אחד אני רוצה לפנק ולהתפנק ומצד שני מונחת סלסילת הגויאבות הריחנית והנפלאה ולידה בצק עלים שנשאר לי ממתכון אחר – המשוואה כבר ברורה מאליה…
אני מקרמלת את הגויאבות בחמאה עם סוכר וקינמון. מסדרת אותן על ריבועי בצק עלים ואופה עד להזהבה.

מגישה עם קפה משובח או שייק פירות טרי טרי… ולזה אני קוראת פינוק של בוקר שישי.

בלוטות הטעם מרקדות? המתכון המלא בבלוג האישי שלי, ממש כאן.
אוסף שלם של מתכוני העונה תוכלו למצוא בפרוייקט כל פירות הסתיו.
נשאר לכם בצק עלים? מה דעתכם על מאפה בצק עלים עם ירוקי על וג'יבנה?
למתכונים נוספים שלי מוזמנים לבקר בבלוג האישי.












