למצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ
2 בצלצלי שאלוט קצוצים
1 קישוא חתוך לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות
רבע ברוקולי מפורק לפרחים קטנים
חתיכה של דלעת חתוכה לקוביות
1 פלפל צהוב/אדום חתוך לקוביות
צרור כוסברה
2 שיני שום פרוסות
גרידה ומיץ מחצי לימון
מלח
6 חצאי עגבניות מיובשות לחות חתוכות לרצועות
חצי כוס בורגול גס מושרה חצי שעה במים רותחים מסונן
6 כפות שמן זית
להכנה:
1. בסיר שטוח או מחבת לחמם היטב שמן זית.
2. להוסיף את הבצלים הקצוצים ואת השום הפרוס. לטגן עד שקיפות.
3. להוסיף את הפלפל והגזר ולטגן יחד תוך כדי ערבוב. להוסיף את הברוקולי והקישוא ולערבב יחד. להוסיף את קוביות הדלעת ולטגן יחד עשר דקות תוך כדי ערבוב עד שהירקות מעט מתרככים. הירקות לא צריכים להיות מאוד רכים אלא בדרגת אל דנטה (רכים בחוץ, קשים מעט בפנים) זאת על מנת שישמרו על צורתם וטעמם. להוסיף מלח ומיץ לימון.
4. להעביר לקערה, להוסיף את הבורגול, את הירקות, לפזר מעל כוסברה קצוצה ועגבניות מויובשות. לערבב הכל ולהגיש.
*** אפשר לפזר מעל 3 כפות צנובר קלוי (לקלות במחבת חמה – ללא שמן).
ב ת א ב ו ן













