אפשר לשבת ככה בקטנה על פיטפוטי פטה ומבלי להרגיש לרדת על חבילת קרקרים מלוחים,
לחם שום חם מהתנור, צלחת פטה ולחסל הכל …
ראו הוזהרתם ! פטה כבד זה לא ארוחה זה נישנוש ממכר.
פטה אמיתי של עשירים מכינים מכבד אווז.
אבל אנחנו מעמד העם נכין פטה מכבד עוף.
עכשיו יהיו שיגידו אני לא אוהב כבד אז זהו שיש הבדל בין פטה לכבד.
בקיצור איזה פטה ואיזה בטיח
"פטה" זה בצרפתית – בעברית זה ממרח.
סליחה – פָרְדוֹן
הגיעו אורחים בשביל הרושם לא תגידו "הכנתי פטה" ?
פעם כשהילדים היו בבית הייתי מכינה את הפטה בכלי חרס ארוך,
אבל מאז שהם התחתנו הם רוצים גם TAKE AWAY .
היום אני מכינה בצלחות חד פעמיות עגולות עוטפת בניילון נצמד וישר למקפיא.
כן כן אני מקפיאה בכל פעם שרוצים לאכול אני מורידה חד פעמי מהמקפיא למקרר
להפשרה ורגע לפני שזה כבר הפשיר זה כבר פיניטו נגמר!.
נגמרו פטפוטי הפטה קדימה להכנה.
להמיס את המרגרינה…
להוסיף את הבצל והכבד…
להוסיף עלה דפנה…
למעבד מזון עם יתר המצרכים….
לשמן צלחת חד פעמית ולמלא ולקרר …
להפוך מהצלחת לקשו ולהגיש…
תתחילו לפטפט ולנשנש…



























