פטאייר תרד ומנגולד

בחורה עם מחשב נייד

אני משוגעת על המטבח הערבי!!! וכיאה לנצרתית לשעבר נחשפתי לאינספור מאכלים ומאפים מהמטבח המשובח הזה. מתה על המנסאף, המסח'אן,המקלובה  ועוד מלא מלא מלא מלא ומלא . אחד מהמאפים הטעימים שאמא שלי הייתה קונה לי במאפיה ליד קונדיטוריית אל אמיר בואכה מסעדת ויקטור הג'ינג'י היה הפטאייר – מאפה ממולא בעלי זעתר חמצמצים כמה טעים ככה פשוט ועלי זעתר אין סיכוי שאמצא פה אז הלכתי על הגרסא הידועה והטעימה לא פחות, תרד ועלי מנגולד.

10987381_10153044763161280_8989084637189623752_n

לבצק:

חצי ק"ג קמח

1 כף שמרים יבשים

1/2 כוס שמן זית

1 כפית מלח

2 כפיות סוכר

2 כפות שומשום

כוס מים פושרים

ואני הוספתי גם  2 כפיות זעתר .

 

בקערת מיקסר מניחים את כל החומרים למעט המלח ולשים עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד ורך , מוסיפים את המלח לשים עוד 3 דקות . מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים עד להריון חודש תשיעי.

בינתיים מכינים את המלית.

למלית:

700 גרם תרד שטוף וקצוץ

1 חבילה עלי מנגולד שטופים וקצוצים

בצל אחד גדול וקצוץ

מלח, פלפל שחור גרוס, 2 כפיות סומק, 1 כפית כמון , 1 כפית שום גבישי, 1 כפית פפריקה חריפה

מיץ מחצי לימון

שמן זית

במחבת גדולה מחממים שמן זית ומאדים את הבצל עד לשקיפות , מוסיפים את המנגולד והתרד ומאדים עד לצמצום הנפח – מתבלים ומוסיפים את מיץ הלימון.

10968547_10153044476866280_5422737273279739936_n

כשהבצק תפח ומוכן ללידה מחלקים לכדורים בינוניים ומרדדים לעיגול, במרכז העיגול שמים מתערובת המנגולד והתרד וסוגרים למשולש (כמו אוזן המן) מברישים בביצה ומפזרים שומשום, קצח, וזרעי כמון. אופים כ- 25 דקות בחום של 170 מעלות או עד להזהבה.