אוכל בריא מלווה אותי לא מעט שנים. זה לא אומר, שאני לא חוטאת גם באוכל שאינו בריא, אבל רוב ימות השבוע אני מבשלת בריא. בכל הזדמנות שיש לי אני שמחה ללמוד עוד בתחום ולכן שמחתי להצטרף לסדנה בניופאן עם מוצרים, שעוזרים לבשל בריא ובקלות. מה למשל? אצלנו בבית יש חולשה למאפים. כל שישי אני מכינה חלות לשבת מקמח מלא עם קמח רגיל. לפעמים במקום חלות אנחנו מכינים פוקצ'ות מאותו בצק ואופים אותן על אבן שמוט בתנור. בשביל להנות מפרוסת חלה טובה או מפוקצ'ה אני אוהבת להכין מטבלים. הכי כיף להכין כל פעם מטבל חדש, אז כשראיתי על המגש בסדנה טחינה, יוגורט וסלק היה לי ברור שזו העמדה שלי. טוב, לא היחידה. דלגתי בין כמה עמדות ואספתי כמה מתכונים שכבר יכנסו למטבח שלי. על הסדנה ניצחה השפית שמרית גולדברג צפדיה.
כוכבי הערב שלי באירוח הבא: פוקצ'ה מקמח כוסמין עם מטבל סגול ורוד של טחינה סלק ויוגורט.
![]()
פוקצ'ה מקמח כוסמין
מצרכים:
200 גרם קמח דורום שטיבל 9
200 גרם קמח כוסמין
200 גרם קמח
1 כף גדושה שמרים יבשים
1 כף דבש
1 ורבע כוסות מים
1 כפית מלח
2 כפות עלי רוזמרין קצוצים
4 שיני שום כתוש
1/4 כוס שמן זית
מצרכים להברשה:
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
1 כף עלי רוזמרין קצוצים
אופן ההכנה:
1. מנפים את הקמחים לקערת המיקסר, מוסיפים שמרים, דבש ורוזמרין.
2. מוסיפים תוך כדי ערבול מים ושום עד קבלת בצק חלק ואלסטי.
3. משמנים קערה ומשאירים בה את הבצק לתפיחה כשעה.
4. מחממים תנור ל-200 מעלות.
5. מוציאים את הבצק מהקערה, לשים אותו ביד על משטח מקומח קלות בקמח דורום. קורצים ממנו כדורים ומרדדין כל אחד לפוקצ'ה.
6. מברישים כל פוקצ'ה בתערובת להברשה ומפזרים מעט מלח ים או מלח גס.
7. נועצים את האצבעות בבצק ליצירת שקעים ומכניסים לתנור ל-20 דקות עד קבלת גוון חום.
8. מוציאים מהתנור, מצננים מעט. חותכים לרצועות עבות, מברישים כל חתיכה במעט תערובת להברשה ומגישים עם מטבל טחינה, יוגורט וסלק.
.
.
מטבל טחינה יוגורט וסלק
מצרכים:
1/2 צנצנת טחינה גולמית (250 ג')
1 גביע יוגורט גורמה
1/2 כוס מים
1 סלק אפוי קלוף וחתוך לרבעים
1/4 כוס לימון
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. שמים את כל המצרכים במעבד מזון עם להב מתכת.
2. מרסקים למחית חלקה. טועמים ומשפרים תיבול.










