את הפולנטה רצוי להכין ממש לפני האוכל. אם מכינים מבעוד מועד היא תסמיך ותיהפך לגוש (יש המכינים גם את זה – במתכוון). את הפטריות מכינים לפני הפולנטה, לכשתהיה מוכנה הן כבר יהיו מוכנות.
מצרכים לפולנטה:
3.5 כוסות מים
חצי כוס קמח תירס
50 גרם חמאה
מלח
לפטריות:
2 סלסלאות פטריות שמפניון חתוכות לשניים
1 כפית שום כתוש
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
לעיטור/גימור:
גבינת פרמזן מגורדת
להכנת הפטריות:
לחמם 6 כפות שמן זית במחבת. להוסיף את השום הכתוש ולערבב על מנת שלא יישרף. להוסיף את הפטריות ולהקפיץ תוך כדי ערבוב. להוסיף מלח ופלפל גרוס.
להכנת הפולנטה:
1. מרתיחים את המים עם והמלח, מוסיפים את קמח התירס בזרם דק, תוך בחישה נמרצת. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את החמאה וממשיכים לבשל עוד כ 10 דקות, תוך בחישה.
2. אם הפולנטה סמיכה מדי, מוסיפים עוד מים או עד שמתקבל המרקם הרצוי.
3. מסירים מהאש. מעבירים לצלחת, מפזרים מעל פטריות מוקפצות ופרמזן מגורד מעל.
ויוה איטליה!!!!!












