מס' ימים מתחילת המסע: 5
מס' ימים עד לסיום: 25
מס' מתכון מתוך ה-30: 5
"עוד מעט ירד אלינו יום שבת הטוב, לכבודו תכין אמנו מטעמים לרוב. בואי בואי הברוכה יום שבת יום מנוחה, בואי נא בואי נא , המלכה…"
דווקא ביום האהוב עליי בשבוע נפלה עלי עייפות גדולה מאוד , כאילו כל כובד השבוע התרכז ליום הזה. לפעמים כשצריך לרכז מאמצים ולתת עבודה, אז הגוף באדרנלין מטורף . עובדים, מבשלים, אופים, כותבים, ישנים, וחוזר חלילה כבר חמישה ימים. אז היום יש קצת נפילת מתח ולדעתי זה בגלל שהיום לא היה שנ"צ. השם ישמור את כולנו.
שיהיה לילה טוב חברים שלי
פבלובה אישית
מרכיבים:
– 4 חלבונים- ביצה L
– כוס סוכר – 200 גרם
– 2 כפות קורנפלור- 20 גרם
– כפית מלח
לקרם:
– מיכל מסקרפונה- 250 גר'
– שמנת מתוקה- 250 מ"ל
-כף סוכר
-גרידה מרבע לימון
הכנה:
במיקסר עם בלון מקציפים 4 חלבונים על מהירות בינונית- גבוהה למשך שתי דקות יחד עם המלח. ומתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף לקצף יציב למשך 6-7 דקות. לקראת סיום ההקצפה וכאשר המרנג יציב לחלוטין, מוסיפים את שתי כפות הקורנפלור ומערבבים לאיחוד. מזלפים בעזרת שק זילוף את הצורה הרצויה ומכניסים לתנור ל90 מעלות למשך שעתיים או עד שהמרנג יציב , יבש ופריך.
לקרם: מקציפים יחד את כל החומרים עד שהקרם יציב לחלוטין. מתקנים מתיקות לפי הצורך.
אם לא מרכיבים מיד, שומרים המרנג בקופסה אטומה והקרם בקופסה נפרדת.
לילה טוב שוב חברים שלי
שאו ברכה
ונפגש מחר
נעמיש














