פאי רועים
זה מאכל אנגלי מקסים. ולאנגלים כידוע אין מטבח מי-יודע-מה.
שילוב של בשר טחון ברוטב נפלא עם פירה תפו"א שביחד, כתבשיל שכבות הוא טעים ומעניין.
אפשר לאפות אותו בתבנית אחת גדולה או בתבניות אישיות .
לשכבת הבשר
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
בצל גדול קצוץ
4 שיני שום קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות יין אדום יבש
4 עלי דפנה
פלפלון צ'ילי קצוץ דק
שני גזרים מרוסקים גס
מלח, פלפל
כוס מרק עוף / כוס מים
לשכבת הפירה
3 תפו"א (רצוי לבנים ) גדולים מבושלים וקלופים
2 חלמונים
מלח ופלפל
2 כפות שמן זית.
במחבת גדולה לטגן את הבצל עד להזהבה קלה.להוסיף את שיני השום הקצוצות ולהמשיך לטגן עוד כחצי דקה.
להוסיף את הבשר ולטגן להשחמה קלה, אחר כך להוסיף את הגזר המגורר ולטגן עוד שתי דקות.
להוסיף את רסק העגבניות ולטגן עוד דקה או שתיים, להוסיף את היין ולבשל על אש גבוהה כשלוש דקות . להנמיך ולהוסיף מלח ,פלפל ועלי דפנה.
להוסיף את מרק העוף או המים ,לכסות ולבשל כעשרים דקות על אש קטנה.
לאחר עשרים דקות להעביר את הבשר עם הרוטב לתבנית חסינת אש או חד פעמית.
להכנת הפירה
לרסק את תפו"א לפירה דק וחלק. לטרוף לתוכו את החלמונים במטרפה או כף עץ, לערבב היטב עד שהחלמונים יוטמעו בפירה, להוסיף מלח ,פלפל ושמן זית.
למי שאינו שומר כשרות אפשר לוותר על שמן הזית ובמקומו להוסיף 3-4 כפות פרמז'ן מרוסק.
למרוח את הפירה בעדינות על רוטב הבשר, ליישר את הפירה ולעבור עליו עם מזלג ליצירת דוגמא כמו בצילום.
להזליף מעט שמן זית , לכסות בנייר כסף ולאפות כ-40 דקות בתנור חם מאוד.
להסיר את כיסוי הכסף ולהשחים את החלק העליון של התבשיל.
את התבשיל מוציאים מהתבנית עם כף גדולה .
















