את צריכה לרוץ, חייבת ארוחת ערב, מהירה, מזינה,קלה,טעימה באפס זמן.
הכל בסיר אחד. אחד וזהו. נשבעת……
טוב, לא אפס זמן , 15 דקות הכנה ו-20 דקות בישול (כשאת יכולה בינתיים לחתוך סלט קצוץ או לפרגן בסלט עלים סבבה).
איך בדיוק?
פאייה, ספרדית בהתאמה ישראלית.
מה?
בערך 400-500 נתח פרגיות חתוך לחתיכות של ביס
2-3 קבנוסים חתוכים לעיגולים בעובי של 0.5 ס"מ.
1 בצל בינוני קצוץ לקוביות
2-3 שיני שום קצוצות
גמבה אדומה קצוצה לקוביות קטנות
פלפל צ'ילי קצוץ (אפשר לוותר).
פפריקה אדומה,פלפל,מלח (כדאי גם מעט זעפרן, לא הכרחי).
4 כפות אפונה קפואה
2 כוסות אורז לריזוטו בסגנון ארבוריו
5-5.5. כוסות מים רותחים (או עדיף מרק עוף).
איך
להשרות לדקה את הפרגיות עם פפריקה, מעט שמן זית ופלפל שחור.
לחמם מחבת רחבה ,להוסיף 2 כפות שמן זית, לטגן את הקבנוס והפרגיות ולהוציא.
להוסיף את הבצל ולטגן 2-3 דקות. להוסיף את הגמבות והשום ולהמשיך לטגן עוד 2-3 דקות.
להוסיף את האורז ולטגן עוד דקה. להחזיר את העוף והקבנוס.
להוסיף 5 כוסות מים רותחים (או עדיף מרק עוף).
להוסיף מלח, פלפל, עוד מעט פפריקה. לערבב, לטעום .
להנמיך ולבשל כ-15-20 דקות על אש נמוכה מאוד.
5 דקות לפני סיום הבישול להוסיף את האפונים מעל.
התבשיל צריך להיות עסיסי והאורז רך ומעט דביק.
מ ע ד ן. באחריות.
פינת הגאון: אפשרי וטעים מאוד להחליף את האורז בפתיתים. בתמונה הגדולה הפאייה עם פתיתים.














