פאד קפאו – ארוחה מהמטבח התאילנדי

מתכון למנת שכבות: למטה אורז לבן שתפקידו לקלוט את הטעמים והנוזלים של השכבות שמעליו. מעל האורז מונחת שכבה של בשר טחון מתובל ומעל הכל ביצת עין רכה.

בחורה עם מחשב נייד

image 

לאיטלקים יש פסטה בולונז, לאמריקאים אגס בנדיקט, לצרפתים קרוק מדאם ולתאילנדים? פאד קפאו.
איזה צליל נעים יש לשם הזה. צליל מסקרן כזה שאומר: תטעם! כדאי לך.
אני בחרתי להכין את המנה עם עוף טחון, למרות שניתן להכין עם פרגיות, בקר או כל סוג של בשר אחר שאתם מעדיפים.
מרכיבים ל-4 מנות:
1.5 כוסות אורז שבושלו ב-3 כוסות מים עם 1/2 כפית מלח.
4 ביצים
לשכבה הבשרית:
1/2 ק"ג חזה עוף טחון
2 בצלים לבנים גדולים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
1 ס״מ ג׳ינג׳ר מגורר
1 פלפל חריף (אדום או ירוק) קצוץ
קורט מלח פלפל גרוס
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה (במקור בזיליקום)
2-3 כפות רוטב סויה או רוטב דגים
אופן הכנת השכבה הבשרית:
מחממים היטב מחבת ווק ומאדים בצל, שום, ג׳ינג׳ר ופלפל חריף. מוסיפים את העוף הטחון עם 1-2 כפות שמן אורז (או קנולה) וממשיכים לערבב עד לקבלת פירורים קטנים של עוף בצבע זהוב בהיר.
מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ורוטב הסויה (או רוטב הדגים) ומתבלים.
הרכבת המנה:
מניחים בצלחת עמוקה את האורז.
שמים עליו כמות נדיבה מתבשיל הבשר.
מכינים ביצת עין ומניחים אותה בזהירות מעל.
בתחילת הארוחה פוצעים את החלמון ונותנים לו לנזול לתוך הבשר והאורז. אוחחח איזה כיף!
הערה: לגירסה צמחונית, ניתן להמיר את בשר העוף ב-2 סלסילות פטריות קצוצות.
גרסה טבעונית למנה הזו אין. לביצת העין חלק חשוב במנה.
אני משקיעה זמן ואנרגיות בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו באהבה גדולה.
אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.
לבריאות!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.