עצמאות… בפול ווליום… פול סנייה ושיפודים…

פול עם בצים קשות

בוקר יום העצמאות בזכרון יעקב
היא הגיעה בפול ווליום אחרי ה-"פול מדמס" של ארוחת הבוקר…
באה בסערה מארבע רוחות שמים… רוח וטיפטופי גשם מים…
כאילו למה…?
רק אתמול מירקתי את האוטו במו ידי לכבוד החג…
אין התחשבות אין…כמה רוח היא עושה כמה…?
נראה בלי חשבון הצטרפה לחוצפה ישראלית…!
אדוות הים התקשטו בצבעי הדגל…וקצף הגלים מגיע עד למרגלות ההר…
יום העצמאות שלנו היום בקטנה רק אני ומר אדון קהלת…
כולם יצאו "מהדיור מוגן" שלנו… התפזרו לחגוג עם חברים…
פריחות הגפן, הפיטנגו, המנגו וההדרים גם הם התפזרו ברוח…
השמש משחקת עם העננים והרוח במחבואים…
ואני… מסתכלת… בין השמשות בין ערביים…מה שתרצו…
הולכת להכין ארוחת צהרים מאוחרת…
הוצאתי שיפודי פרגית עם ליה כבש
תבנית של סנייה פרגית
פטריות פורטובלו ועגבנייה חצויה
ויצאתי לי עם הרוח למנגל…
המנגל חם ובסיר הטיגון שמתי כמה קובה לריקוד מזרחי …

טיגון קובה בשמן עמוק
אבל הרוח… פתאום… נכנסה בה איזה רוח שטות…
ובקור רוח… החלה משתוללת עלי בחופשי…
ואני ברוח טובה מבקשת… חכי עוד דקה שתיים הכל מוכן …
אבל לא…!  היא ממשיכה בקוצר רוח, לעשות עלי רוח ומעיפה הכל…
גם אותי… ואני מאז פסח והפרמידות ממש לא קטנה…
עוד רגע… מתחננת עוד דקה … תרגיעי קצת את הרוחות…
אבל לא….הוציאה לי את כל הרוח מהמפרשים ומהמנגל…
והעיפה אותי לכל הרוחות הביתה… ישר לגריל…!
אז מה יש לנו היום…? אחת שעשתה מהבוקר רוח ים גלים…
ויום עצמאות 2015 חצי מנגל, חצי גריל, יצא טעים…
ועכשיו נשאר ברוח טובה לנקות גם את המנגל וגם את הגריל
מי אמר עצמאות בקטנה…? ולא קיבל…

פולי הפול

פול מדמס ביתי מהיר
= = = = = = = = =
1 קופסה פול מיצרי, להוציא את הנוזלים ולהעביר לקערה
או כלי שמתאים לחימום במיקרו.
3-4 שיני שום כתוש
מיץ מלימון  ועוד… בנדיבות
4-5 כפות שמן בנדיבות
מלח ולערבב היטב

פול מרוסק
להכניס למיקו ולחמם
להגיש בצלחות אישיות פפריקה גסה פטרוזיליה ושמן זית
בנדיבות אמרתי…?
ביצה קשה… בצל אדום  ירוק… פיתה חמה… ולבריאות בתיאבון

סנייה

סנייה פרגית וטחינה
= = = = = = = = =
אני אישית מכינה קבב מפרגית ואם אני רוצה להכין סנייה
אני פשוט מוציאה כמה קבבים  קפואים מסדרת בפירקס עד להפשרה.
יש תמונה  של סנייה לפני…

מתכון סנייה…קבב
= = = = = = = =
1 ק"ג בשר פרגית טחון פעם אחת בסופר יש גם.
אני אוהבת לטחון עם חתיכת ליה – לא חובה טעים גם בלי לשומרות… חחח
חבילה פטרוזיליה קצוצה
1 בצל גדול קצוץ דק
1 בצל גדול קצוץ מטוגן במעט שמן זית מוזהב קלות
פלפל שחור גרוס  מלח.

סוניה ופרגיות
לערבב הכל יחד היטב להרטיב ידיים ולהכין קבבים ומכניסה לקופסא להקפאה
בין הקבבים אני שמה ניילון כדי שלא ידבקו אחד לשני ויצאו בקלות.
זה הבסיס שלי גם לקציצות רק בתוספת פיתה או לחם מושרים וביצה.
אופן ההכנה:
משטחת בעדינות לא לגמרי את בשר בכמות המתאימה לתבנית הגשה חרס או פיירקס
3-4 כפות שמן זית מלמעלה כדי שלא יתייבש
מכניסה לגריל חם מאוד ל 10 דקות
ולאחר מכן יוצקת טחינה למעלה ומכניסה לעוד 10 דקות.
מוסיפה צנוברים מטוגנים לקישוט ופטרוזיליה
להגיש חם עם פיתה חמוצים סלטים….

סנייה טחינה 1

טחינה ליום העצמאות

 

את הטחינה יש להכין לפי הטעם טיפה יותר דלילה.                                                                                                                                                                                                                                         אני מוסיפה יותר לימון שמוסיף המון חמיצות טעימה לבשר.

שיפודים על האש עם פטריות צילום מנגל

שיפודי פרגית עם נגיע אחת של שומן כבש                                                                                                                                                                                                                                                     = = = = = == = == = = = = = =                                                                                                                                                                                                                                                   תיבול הכי פשוט מלח ופלפל בלבד כשיש כבש אין צורך…לכבש יש את הטעם הדומיננטי שלו הוספתי פטריות פרטובלו עם שמן זית ומלח גס… ועגבניה חצויה.

שיפודים ליום העצמאות

 

קובה של עצמאות

הגעתם עד הלום תודה אז תביאו אותה בלייק של יום העצמאות הוא כאן למטה משמאל .
ועד עצמאות הבא חג שמח לכולם… בלי רוח.
ממני "אילנה סבתא לנכדים מאושרים"

 

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה