השבוע הוזמנתי לסדנת בישול בבולטהאופ עם השף אבנר לסקין והשף יניב גור אריה. מטרת הסדנה – היכרות עם סדרת הרטבים לבישול של 'יד מרדכי' ועם מיץ הלימון הטבעי ומיץ הליים. ואיך מכירים באופן הטוב ביותר? מתנסים, מבשלים וטועמים.
ראשית, נתנו לנו לטעום מהמטעמים שהכין השף אבנר לסקין כשהוא משתמש במיצים וברטבים של 'יד מרדכי'. טעמנו עופות שהושרו ברטבי השזיף והרימון וברוטבי טריאקי רימון. הכנתי את המנה לערב ששי ויצא מצוין. אין קל מזה. השריתי את העוף, תפ"א ובטטה ברוטב טריאקי רימון. לאחר שעתיים הכנסתי לתנור בחום של 200 מעלות. אחרי כ-עשרים דקות הורדתי ל- 160 מעלות, כיסיתי בנייר כסף למשך כשעה וואלה! הביטו בצילומים איזה יופי יצא.
עוד טעמנו, נתחי דג שאודו בסיר אידוי מבמבוק עם עשבי תיבול, מיץ ליים ולימון- מנה מדהימה. בשר הדג ספג את טעמם וריחם של עשבי התיבול והמיצים. כל ביס היה עסיסי, מעודן וריחני וזאת ללא תבלינים וללא שום תוספות נוספות. גם זמן ההכנה מהיר מאד- כעשר דקות. זו מנה ששכנעה אותי למהר ולקנות סיר אידוי מבמבוק ואת מיץ הליים.
בצילומים- השף אבנר לסקין מכין את מנת הדג ואני עושה את עצמי עוזרת כדי שנצטלם יחד.
השלב הבא- הכרות עם הרטבים השונים ואז חולקנו לזוגות ולכל זוג ניתן בקבוק רוטב כשהמשימה היא להכין תוך שעה מנה עם הרוטב שקיבלנו. בסיום המשימה יטעמו השפים את המנות ויכריזו על המנה המנצחת. יחד עם קרן החלטנו להכין דלעת ערמונים ממולאת בבשר ברוטב שזיף ורימון. קצצנו, תיבלנו, טיגנו והכנסנו לתנור. קיבלנו עצות מהשפים ולבסוף יצאה מנה בניחוח וטעם משגע. אמנם, לא המנה שזכתה (כמה חבל) אך זו מנה שמתאימה לאירוחים חגיגיים ושתפתיע ותענג את האורחים. המתכון בהמשך- לאחר שגם אתם תכירו את הרטבים החדשים.
בצילומים- הרטבים החדשים ושף יניב גור אריה מסביר לנו אודותיהם ואיך הגיעו לשילובי הטעמים, הטקסטורות והצבעים כשהמטרה היא להעצים את חווית הבישול שלנו ולפתוח לנו אפשרויות נוספות לתיבול מאכלים.
אז ככה- המוצרים החדשים פותחו בשיתוף השף יניב גור אריה. כולם מיוצרים מחומרי גלם איכותיים בשילובים ייחודיים של פירות וירקות, ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל.
מיץ לימון ומיץ ליים– מאה אחוז טבעי. ללא חומרים משמרים וללא תוספת סוכר. זה לא תרכיז שמוסיפים אליו מים ולא מיץ משומר. המיץ החדש של 'יד מרדכי' נסחט ישר לבקבוק ועובר תהליך פסטור בלבד. ניתן להשתמש בו כתיבול לסלטים, כתוספת למשקאות ולהכנת משקאות. מיץ הליים נהדר להכנת קוקטלים וקינוחים.
רוטב מנגו וקארי– משלב בין פרי המנגו לאבקת קארי המשלבת בין מגוון תבלינים שמקורם בכורכום, פלפלים חריפים והם מקור מצוין לנוגדי חמצון. הרוטב מתאים לצלייה ותיבול עוף, תבשילי אורז, קטניות ומרקים.
רוטב שזיף ורימון– שילוב של שזיפים ורימונים שהינם מקור לנוגדי חמצון ולסיבים תזונתיים. הרוטב מתאים לצלייה, מרינדה ותיבול של עוף, בשר וירקות.
רוטב טריאקי ורימון– שילוב של טריאקי עם רימונים שכפי שאמרנו הינם מקור לנוגדי חמצון וסיבים תזונתיים. הרוטב מתאים לצלייה, מרינדה ותיבול עוף, דגים, בשר וירקות מוקפצים.
רוטב צ'ילי שום- משלב בין שום, פלפל צ'ילי ואבקת זנגוויל. השום מכיל רכיבים נוגדי חמצון ואליצין אשר יחד עם ויטמין C המצוי בשום משמשים להגנה טבעית של הגוף. הרוטב מתאים לצלייה, מרינדה ותיבול עוף וירקות. יכול לשמש גם כמטבל.
וכעת, למתכון המנה המעלפת שהכנו- דלעת ערמונים ממולאת בבשר, פיסטוקים ופטרוזיליה ברוטב שזיף ורימון.
מצרכים
- 4 דלעות ערמונים חצויות ומנוקות
- 500 גר' בשר בקר טחון
- 100 גר' פיסטוקים קצוצים היטב
- 1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
- צרור פטרוזיליה קצוץ
- 5 שיני שום קצוצים
- ביצה
- כוס רוטב שזיף רימון של 'יד מרדכי'
- 2 כפות רוטב טריאקי ורימון של 'יד מרדכי'
אופן ההכנה
להכניס לתנור שחומם ל-200 מעלות את דלעות הערמונים החצויות, לאחר שטפטפתם לתוכן רוטב טריאקי ורימון, למשך עשר דקות. בינתיים, לערבב בקערה את הבשר, הפיסטוקים, (להשאיר מעט פיסטוקים לקישוט) הפטרוזיליה, השום והביצה. לטגן את הבצל עד שיזהיב ולהוסיף לבשר. ליצור קציצות עגולות בידיים רטובות ולטגן כדקה בכל צד. יש להכין קציצות בגודל מתאים למילוי הדלעות. להוציאן מהתנור, למלא בקציצות הבשר המטוגנות קלות ולשפוך מעל, בנדיבות, את רוטב השזיפים והרימונים. לעטוף בנייר כסף ולתנור ב-180 מעלות למשך כארבעים דקות או עד שהדלעות רכות. להוריד את נייר הכסף, לקשט בפיסטוקים הקצוצים.
בתיאבון.
בצילומים- בוחרות ממגוון הירקות והמצרכים את הדלועים להכנה, מרוקנות ואני מטגנת את הבשר למילוי.
למגוון מתכונים נוספים עם רטבי 'יד מרדכי' כאן
למוצרי החברה והכרות איתה הינה לינק לאתר– אתר יד מרדכי




![unnamed[4] (2)](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2015/08/u7qxwvjp78ujr6v76m7j-665x498.jpg)
![unnamed[3]](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2015/08/ewfxcxhaziy0wvqrmnz9-665x498.jpg)

![unnamed[5]](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2015/08/f10b5t11fwgxa3bmm3pm-468x624.jpg)
![unnamed[3] (4)](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2015/08/v1n63i73v7ka3ba0unlr-665x498.jpg)


![unnamed[7] (3)](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2015/08/e31amfdctwvuuz6rern-665x498.jpg)
![unnamed[2] (6)](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2015/08/qiealvxcgrih7gt2cgt-665x498.jpg)
![unnamed[7] (2)](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2015/08/p4m6g4rmgxo5tt3hhzg9-665x498.jpg)
![unnamed[1]](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2015/08/hlu0t9r9kk0c6dm8olvs-468x624.jpg)









