לפני כשנה בעליות של דליית אל כרמל עצרנו רגע וקנינו קופסא קטנה ואלוהית מלאה בירוקים מגולגלים עם טעם מטריף, והיא הייתה אז בדיוק בת שנתיים וחצי , נתתי לה לטעום היא פירקה לפחות חצי קופסא – הבת שלי מטורפת על עלי גפן ממולאים, היא מתה על זה וגם אני . אז מדי פעם כשיש לי קצת זמן וסבלנות אני מכינה סיר מהירוק הזה , בנובמבר האחרון נתקלתי במכשיר לגלגול עלי גפן והייתי חייבת להזמין ולא אני לא עושה לו פרסומת פשוט היום זו הפעם הראשונה שהשתמשתי בו והוא חסך לי לפחות 40 דקות נוספות של עבודה- עשיתי קניה חכמה! אני מאמינה שלסטלנים זה יופי של מכשיר לגלגול הרפואי שלהם…….
עוד מעט כשהיא תחזור הביתה ותראה את הסיר היא תשחרר צעקת התלהבות באויר ותבקש שאצלחת לה מהמגולגלים (מסכנה הסייעת בגן היא לא יודעת מה מחכה לה בניגוב היומי) , מה שבטוח שאני יכולה להיות רגועה לגבי מחר בבוקר שהיא לא תקום ותדרוש קבנוס או מרק עוף לארוחת הבוקר – יש עלי גפן ממולאים!!!
עלי גפן ממולאים:
3 כוסות אורז עגול שטוף
עגבניה קצוצה לקוביות קטנות קטנות
3 שיני שום כתושות
מעט שמן זית
מיץ מחצי לימון
חצי כף רכז רימונים
מלח, פלפל לבן, חצי כפית בהרט ורבע כפית אגוז מוסקט.
צנצנת של גלי גפן משומרים חלוטים כדקה במים רותחים
לרוטב:
1 בצל חתוך לפרוסות
1 עגבניה פרוסה
3 שיני שום כתושות
מיץ מלימון וחצי
כף רכז רימונים
שמן זית
מלח, פלפל לבן, מעט בהרת
מערבבים את כל החומרים בקערה , מפרידים את עלי הגפן -אני חייבת להמציא אפליקציה להפרדת העלים וגיהוצם , זה הסיוט שלי . ממלאים בקצה העלה בכפית מהאורז – תלוי בגודל העלה, מקפלים את הצדדים וסוגרים מלמעלה ומגלגלים (מה'כפת לי היום המכשיר עשה לי את העבודה) וכך עד לסיום העלים והאורז.
בסיר יוצקים מעט שמן זית, מסדרים את פרוסות הבצל והעגבניה ומעל מתחילים לסדר יפה יפה את העלים הממולאים כמו חיילים מצפון קוריאה כשמסיימים מסדרים עוד כמה פרוסות עגבניה, זורקים את השום לסיר ומוסיפים את מיץ הלימון. בכוס עם מים רותחים מערבבים את התבלינים ורכז הרימונים ויוצקים לסיר – מניחים צלחת ויוצקים מים עד לגובה של ס"מ מעל הצלחת – מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עד לאידוי המים .
ב ת א ב ו ן
















