
אצלנו בבית אוהבים עוף ממולא. אממה… ממולא בלחם מושרה, בצל מטוגן ושאר מרכיבים שמזמן יצאו לי מהתפריט.
לפני שבוע החלטתי להתפנק גם והכנתי עוף ממולא בפטריות וירקות. הירקות ספגו את מיצי העוף ולא רק שלא נשמעה תלונה סביב השולחן אלא אפילו מחמאות נלהבות.
הזמנו את השכנים (כדי שיהיה מי שיאכל את החזה) וכולם פירקו את העוף לחלוטין.
חשוב שהמילוי יכנס אל העוף טעים ומתובל.. אם נשאר מילוי לפני הבישול בתנור, אני תמיד מניחה אותו מתחת לעוף וגם הוא מקבל את טעמי העוף וניזלל גם הוא בתאווה.
לקראת החג? פשוט נהדר.עוד מתכונים נטולי גלוטן וסוכר תמצאו ב- razot.co.il
1 עוף שלם
2 סלסלות פטריות שמפיניון קצוצות
2 גזרים קצוצים
4 מקלות סלרי קצוצים
2 בצלים בינוניים קצוצים
4 שיני שום קצוץ
1 ביצה
שמן זית
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
לנקות היטב את העוף משאריות של נוצות, עור ושומן.
לחמם את שמן הזית בסיר, להוסיף את הבצל, השום, הסלרי והגזר. לאדות יחד כחמש דקות עד שמקורמל וזהוב. להוסיף את הפטריות ואת התבלינים . להמשיך לבשל יחד עוד כחמש דקות.
לכבות את האש.
כשמתקרר מעט המילוי,להוסיף ביצה אחת.
למלא את קרבי העוף ולהניח בתבנית צליה.
לזרות על העוף מלח,פלפל שחור פפריקה קצת טימין אם מתחשק ושמן זית ולעסות את העור היטב.
לאפות בתנור חם כשעה וחצי עד שהעוף מקבל גוון צלוי.












