מנה עיקרית לארוחת חג. טעימה, חגיגית וקלה להכנה
היום החלטתי לשתף אתכם במנה אותה אני מתכוונת להכין כמנה עיקרית לליל הסדר. בחרתי במנה הזו מפני שהיא מאד חגיגית – מכילה את כל טוב פירות הארץ בשילוב עם שוקי עוף עסיסיים, מאד ריחנית – התבלינים הארומטיים מגרים את כל החושים, טעימה מאד!!! ולא פחות חשוב – המנה קלה ביותר להכנה: מערבבים את הכל ושמים בתנור. אז מה אנו צריכים יותר מזה???
שיהיה חג שמח! בריא, וקל.
מכניסים לשקית צלייה – "קוקי":
- 10 שוקי עוף
- 10 שזיפים מיובשים + 10 משמשים מיובשים
- 3 תפוחי עץ מזן "גרני- סמית", קלופים חתוכים לרבעים
- 3 בטטות פרוסות לפלחים לאורך
מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים לשקית:
שימו לב להערות וקיצורי הדרך (גם מתכון קל אפשר לקצר…) למטה:
- 3 כפות רוטב סויה
- 3כפות סילאן
- 2שיני שום
- 2ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 2כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1 מקל קינמון
- 2שיני ציפורן
- 3 תרמילי הל "מפוצלחים"
סוגרים את השקית, מנערים היטב. מנקבים כמה חורים בשקית ומכניסים לתנור חם לשעה.
בתאבון
הערות:
- למתכון "ללא גלוטן" – יש להשתמש ברוטב סויה ללא גלוטן. אם לא מוצאים רוטב צ'ילי מתוק ללא גלוטן – ניתן להמירו במעט צ'ילי גרוס + כפית סוכר במקום.
- אם אין ג'ינג'ר טרי – ניתן להשתמש ב- 2 קוביות של "דורות"
- כפי שאתם כבר בוודאי יודעים, אני לא מחזיקה בבית שום טרי – אלא משתמשת אך ורק בקוביות של "דורות".
- אני לא כותבת מטעם דורות ולא מפרסמת אותם! זה פשוט נוח וקל 🙂












