את הארוחה הגדולה ההיא עוד הרבה זמן לא אשכח -אפילו יום אחרי בשעות הערב עדיין הייתי שבעה ומפוטמת (ובכל יום בשעת רעב או סתם פנטוז בא לי שוב!). הוזמנתי ע"י חברי החמודים סתיו אדם, אורנה מלכי (המלכה) ליבנה וגיתי זמיר האיש והמומחה לענייני בשר מעיראקי מקור הבשר ומשק זמיר לערב של שחיתות מטורף ,עמוס בשרים, טעמים וחברים מקסימים (מי אמר שחברים לא מכירים בעולם הוירטואלי – זכיתי 🙂 . יריית הפתיחה נורתה והשולחן התמלא בכל טוב – שרימפסים צלויים על הגריל, צלעות טלה בחרדל ותבלינים אשר נצלו בתנור, עוף שלם במעשנת, פרגיות ממולאות באורז ועדשים, מאפה של בצק ממולא בבשר חובזה ודובדבנים, צלי בשר ביין וירקות ועוד המון מנות. כשהגעתי לשלב פתיחת הכפתור במכנסיים (ובכלל לבשתי טייץ עם גומי) והדבקות טוטאלית לכסא הבנתי שזו הייתה ארוחת הערב הכי טובה ever.
רובנו נוהגים להזמין באינטרנט מוצרי הלבשה, צעצועים, מוצרי צריכה מהסופר ועוד ועוד עוד בלחיצת כפתור אחת והכל מגיע אלינו הביתה, אך תמיד לגבי בשר ומוצריו יש לנו חשש מסויים (טריות, חלקנו רוצים לחוש ולראות אותו וכיו"ב) גם אני הייתי חוששת לולא הייתי בערב הטעים הזה – הבשר היה משובח, טרי ונאה למראה ופה התפוגג החשש ובחרתי להזמין מעיראקי מקור הבשר משלוח עמוס בדברים טובים ומשובחים כי עוד מעט יום העצמאות (חג המנגלים הלאומי) והכל בהקלקה אחת מבלי לצאת מהבית ולעמוד בתורים, האתר נוח לשימוש, ידידותי, מחולק לקטגוריות – בקר, כבש, עוף, הודו, דגים ופירות ים וכמובן שאפשר להכניס הערות , בקשות ואופן חיתוך הבשר. המחירים באמת שווים לכל נפש ומדי שבוע חגיגת מבצעים שווה ומשתלמת. המשלוח הגיע ע"י גיתי המומחה (וזה הזמן והמקום לשאול שאלות, להתייעץ ולקבל טיפים ממנו) ארגז עמוס בכל טוב שעשה את דרכו ברכב קירור , המוצרים הגיעו טריים ועל כל מוצר מודבקת מדבקה עם שם המוצר, רכיביו, תאריך האריזה ותאריך התפוגה. כבר אמרתי שיום העצמאות בפתח????
להזמנות,ואיזורי חלוקה : http://www.bneiraqi.com/VSHOP/WSHOP.wzx?UC=bneiraqi&category=NON&ItmCategory=NON
פייסבוק: https://www.facebook.com/bneiraqi
טלפון יצירת קשר עם מנהל החנות 0547730990
ואחרי כל זה אני לא אפנק אתכם במתכון טעים???? קבלו !!!
עוף עם מעוף מלא בדברים טובים:
1 עוף שלם / עוף שלם מפורק מעצמות
1 כוס אורז שטוף ומבושל כעשר דקות במים רותחים
3 כפות חמוציות מיובשות
4 כפות שקדים משובבים
1 חבילת ערמונים בוואקום (הם כבר מבושלים)
צרור נענע קצוצה
מלח, פלפל שחור, חצי כפית בהרט, חצי כפית קינמון.
שמן זית
לעיסוי ושיזוף העוף:
3 כפיות תבלין גריל עוף
3 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית אבקת שום
מלח
פלפל שחור גרוס
כף דבש
5 כפות שמן זית
רבע כוס מים
בקערה מערבבים את האורז עם השקדים המשובבים, הערמונים (במידה והם גדולים חותכים לרביעיות), החמוציות שמן הזית והתבלינים. ממלאים את העוף וסוגרים מה"טוסיק" עם קיסם מעץ.
בקערית מערבבים את התבלינים, הדבש, שמן הזית והמים ומעסים בתערובת את העוף בעדינות מכל כיווניו. מעבירים לתבנית מרופדת ומכסים בנייר כסף צולים כעשר דקות על תנור שחומם מראש ל-200 מעלות מנמיכים את החום ל-170 מעלות וצולים עוד כ-40 דקות, מסירים את נייר הכסף ומשזפים מעט את העוף.
בתאבון 🙂















