עוף מפנק ומלטף :)

אמא שלי לא מאוד אוהבת את המטבח (וזה בלשון המעטה). כשאנחנו צריכים להגיע אליה לארוחה היא מתכוננת מראש. 3 ימים לפני מכינה את העוגות. יומיים לפני את הסלטים ובאותו היום את הבשרים. אבל כשהיא מחליטה להכין, היא מכינה! את העוף שלה היא מכינה דרך קבע והוא כל כך טעים שיש לנו טעם של עוד. הוא רך, עשיר, חגיגי ומריח נפלא.

העוף המושלם של אמא

למצרכים:

6 כרעיים של עוף (מחולקות לשניים)

2 בצלים גדולים

150 גרם שזיפים יבשים

150 גרם משמשים יבשים

150 גרם צימוקים בהירים

1 כף אבקת מרק

1 כף סילאן

1 כוס יין לבן

מלח, פלפל

שמן לטיגון

להכנה:

בסיר שטוח לטגן את כרעי העוף עד לקבלת צבע זהוב. להוציא את הכרעיים ולהניח בצד.

באותו הסיר לטגן את הבצל עד לקבלת בצל שקוף להוסיף חזרה את הבשר. להוסיף את הפירות היבשים לתבל במלח פלפל וקינמון (לפי הטעם) וסילאן.

להוסיף את היין. להמיס כף אבקת מרק עוף ב- 1.5 כוסות מים רותחים ולהוסיף לסיר.

להמשיך לבשל. לטעום ולתקן תיבול.

אחרי שעה של בישול להעביר לתבנית לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור. אחרי שעה לפתוח הנייר לקבלת צבע וצמצום הרוטב.

תמונה משפחתית 🙂