בוקר טוב
לכבוד ראש השנה
עוף טוב מציעה מתכון נהדר לארוחת החג:
תבשיל כרעיים ברוטב פטריות, ערמונים ובצלצלי שאלוט
מתכון מנצח של תבשיל כרעיים ברוטב עשיר ומפנק, שיהפוך את שולחן החג שלכם
למיוחד וטעים הרבה יותר
צילום: אנטולי מיכאלו
6 מנות | זמן הכנה: שעה
מצרכים:
3 כרעיים עוף טוב חצויות (אפשר גם שלמות)
1/3 כוס שמן קנולה
2 בצלים חצויים פרוסים לטבעות
1 חבילה בצלצלי שאלוט שלמים וקלופים
מלח, פלפל שחור גרוס
4 חבילות פטריות שלמות (רצוי מסוגים שונים: שמפיניון, פורטובלו, יער)
5 פטריות שיטקה טריות, חתוכות לרצועות דקות
2 חבילות ערמונים בוואקום
4 שיני שום פרוסות
2 כפות ממרח עגבניות מיובשות
4 כפות סילאן
1/2 כוס יין אדום
3 כפות רכז רימונים
להגשה:
50 גר' צנוברים קלויים
1/2 צרור עלי נענע קצוצים גס
אופן הכנה:
1. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים בו את טבעות הבצל במשך כ־5 דקות עד שהן נעשות שקופות
ומתחילות להזהיב.
2. מוסיפים את בצלצלי השאלוט, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים עוד 3 דקות עד שהם מתחילים להזהיב טיפה
בשוליים.
3. מוסיפים לסיר פטריות וערמונים ומטגנים במשך כ־4 דקות תוך כדי ערבוב.
4. מוסיפים את הכרעיים, השום, ממרח העגבניות, הסילאן, היין ורכז הרימונים ומביאים לרתיחה.
5. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־45 דקות או עד שהעוף מבושל.
6. מפזרים נענע וצנוברים מעל ומגישים חם.
עוף טוב מציעה מתכון חגיגי לארוחות החג:
תבשיל בסגנון מרוקאי – שוקיים עם לבבות ארטישוק וסלרי ברוטב עשיר ומיוחד
תבשיל מנצח וקוצר מחמאות
8 מנות | זמן הכנה: 90 דקות | רמת קושי: קל
מצרכים:
8 יחידות שוקיים
1/4 כוס שמן
2 בצלים קצוצים גס
מלח ופלפל
1/2 כפית אגוז מוסקט
1 כפית זרעי כוסברה טחונה
1 כפית פפריקה (אפשר חריפה)
1/2 כוס מרק עוף (אפשר להכין מאבקה)
1/2 כוס יין לבן
2 כפות סוכר
1 כף לימון כבוש קצוץ
1 חבילה לבבות ארטישוק קפואות חתוכות לרבעים
1 חבילה ארטישוק ירושלמי (קפוא)
5 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות עבות
3 כפות מיץ לימון
גרדה מלימון אחד
1 פלפל חריף
1/2 צרור כוסברה קצוצה
אופן הכנה:
1. בסיר בינוני מטגנים בצל עד לשקיפות. מוסיפים לסיר את השוקיים והתבלינים ומטגנים עוד כ-2 דקות. מוסיפים
מרק עוף, יין, סוכר ולימון כבוש ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה.
2. מוסיפים לסיר לבבות ארטישוק, ארטישוק ירושלמי, גבעולי סלרי, מיץ לימון, גרדת לימון, פלפל חריף וכוסברה
קצוצה, מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כשלושת רבעי שעה עד שעה, או עד שהעוף רך ועשוי.














