פעם, כשעוד הייתי גוזרת מתכונים מעיתונים ושומרת אותם, התפרסם במדור של אהרוני ב"7 ימים" מתכון ללבבות עוף עם אריסה. לבבות אני לא אוהבת, אבל את שאר חלקי התרנגולת דווקא כן, והמתכון הזה התגלה כמוצלח במיוחד גם כשהכנתי אותו עם שוקיים. השנים חלפו, עברתי כמה דירות ולכו תמצאו את גזיר העיתון המוכתם ההוא. מזל שאיכשהו הוא נשאר לי בזיכרון, משם שלפתי אותו בסופ"ש האחרון כשקיבלתי להתנסות בממרחים החדשים של אוליביה, שכללו, בין השאר, אריסה.
ולפני שנתחיל אספר שבחודשים האחרונים גם גיליתי את פילה העוף. איזשהו חלק בחזה העוף שמאוד כיף לבשל איתו, וכל עוד מדובר בתבשיל רטוב הוא גם יוצא רך ועסיסי ולא מתייבש. הוא טיפה יותר יקר משוקיים רגילים, אבל קחו בחשבון ששוקיים מוכרים לכם במשקל שקולל את העצמות ואילו בפילה, מתוקף היותו פילה, אין כאלה.
ועוד הערה קטנה לפני שמתחילים: כמויות התבלינים פה הן לא מדע מדויק, תאלתרו לפי חוש הטעם שלכם ולפי כמויות העוף ותפוחי האדמה. שימו לב שהתבשיל יוצא עם המון רוטב. זה בכוונה ככה, וברוטב שישאר אתם לגמרי מוזמנים לבשל אורז (רצוי מלא), וכך הרווחתם גם תוספת טעימה לימים הבאים.
עוף ותפוחי אדמה עם אריסה
המצרכים:
2 בצלים (או יותר. אצלנו לא מענישים על עודף בצל)
2 כפות זרעי כוסברה מעוכים/שבורים (אפשר למעוך בעזרת סכין גדולה. זה כדי לשחרר מהם את הטעמים)
2 כפות זרעי כמון
עוף (פילה, שוקיים, כרעיים)
תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
1-2 כפות אריסה (בהתאם לסבילותכם לחריף)
מלח
פפריקה
עוד קצת כמון
מים
אופן ההכנה:
מטגנים את זרעי הכוסברה, זרעי הכמון והבצל
מוסיפים את העוף להשחמה קלה
מוסיפים את תפוחי האדמה ושאר התבלינים
מוסיפים מים עד לכיסוי
מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים והעוף מוכן
שומרים את הרוטב ומבשלים בתוכו אורז לימים הבאים
.
עוד דברים שאפשר לעשות עם הממרחים החדשים של אוליביה:
להוסיף קצת פסטו או אריסה לעוגיות גבנ"צ
להוסיף פסטו לטחינה וכך ליצור ממרח טחינת פסטו נהדר, שיכול לשמש גם כרוטב לסלט או למאכלים אחרים












