אז התחלתי את קורס הבישול והשיעור הראשון – בצק!
אם מישהו היה אומר לי לפני פחות משנה שאני אלוש, אקמח ואשתמש בשמרם – הייתי אומרת שהוא לא שפוי. פחדתי מזה פחד מוות.
לפני כשלוש שנים, אשה חכמה שפגשתי אמרה לי – תנסי, אל תפחדי. בצק זה כיף!
אז לקחו לי שנתיים בערך להקשיב לה ולהתחיל להתנסות. לא אשקר ואומר שנזרקו כמה "עוגות שמרים" לפח וכמה חלות יצאו קשות כמו החיים בפברואר בסיביר, אבל הפסקתי לפחד. בשיעור הראשון היה תענוג רק להסתכל על המנטורית שלי לשה במקצועיות את הבצק, כאילו הם היו ביחד מאז היסודי. היא "מרגישה" את הבצק ויודעת כמה נוזלים הוא צריך וכמה שומן, כמה לחות וכמה גרגירי מלח. פשוט התמוגגתי מתנועות הקיפול המקצועיות שלה. אני בהחלט עוד לא שם, אבל מנסה ללמוד ממנה ומהטיפים המעולים שלה.
כזכור לכם קיבלנו במפגש הראשון צידנית מלאה בכל טוב ממוצרי דורות. מוצרים שעוזרים ומקצרים דרך בבישול ונותנים טעם נהדר לאוכל. הפעם הלכתי על עוף עם בטטה ברוטב סצ'ואן עם שום בדבש והנה המתכון הפשוט והמעלף!
עוף עם בטטה ברוטב סצ'ואן עם שום בדבש:
המצרכים:
6 פולק
3 בטטות
2 כפות רוטב סויה
2 אצבעות של רוטב סצ'ואן דורות
2 קוביות של שום בדבש דורות
מלח
פלפל שחור גרוס
פפריקה מתוקה
מחממים את התנור ל- 200 מעלות.
בתבנית מניחים את הפולקעס שטופים ו- 3 בטטות מקולפות וחתוכות לחתיכות גדולות. שופכים 2 אצבעות של רוטב סצ'ואן ו-2 קוביות של שום בדבש (את שני המוצרים האלה מוציאים כחצי שעה לפני ההכנה מהמקפיא לשיש כדי שיתרככו ולא יהיה קפואים). מוסיפים 2 כפות רוטב סויה, כפית פפריקה מתוקה, כחצי כפית מלח (לזכור שהסויה מלוחה) וחצי כפית פלפל שחור גרוס ומערבבים את הכל, אני מעדיפה עם הידיים.
מכניסים את התבנית, מכוסה בנייר אלומיניום לתנור החם לכ- 30 דקות ולאחר מכן מסירים את הנייר אולומיניום ומשחימים את העוף למידה שאתם אוהבים. אצלנו אוהבים אותו שזוף היטב.
בתיאבון!
נ.ב – האישה החכמה שפגשתי אז, היא היא המנטורית שלי היום. צירוף מקרים מקסים ומעורר השראה כאחד.














