אי שם בשנות ה -90 כשמאסנו בקרפיון הממולא של סבתא מרים ז"ל היא התחילה להכין לנו מנת קרפיון בפלפלים מתוקים. טעים צבעוני ופשוט, כמו שילדים אוהבים. מאז עברו יותר שנים משהיינו מוכנים להרגיש, גדלנו ואנחנו מתגעגעים למגע המיוחד של סבתא ולמאכלי החג שהכינה והילדים של אז הם ההורים של היום.
הילדים שלנו לא אוהבים דגים. ליתר דיוק, שניים מהם יעדיפו להישאר רעבים מאשר לאכול דג; בשר אדום, קציצות או צלי ממש לא עושים להם את זה ואם לא נגיש להם שניצל או פולקע הם יתנשנשו על מצה וביצה עד סוף הארוחה והשאריות יגיעו אל חתולי החצר. במיוחד בשביל זה גייסתי את הפלפלים המתוקים של סבתא למנת עוף יפה ומנצחת לערב החג.
כיוון שקהל היעד המרכזי הוא הילדים פניתי ישר לפולקע. מבחינתי הייתרון הוא לא רק בהיותו מוכר ואהוב, אלא בעיקר בעסיסיותו והיותו מזון אצבעות מושלם, כך שגם אם כבר לא יהיה לילדים חשק לשבת ליד השולחן תמיד אפשר לעטוף להם אותו במפית ולשלח אותם לנשנש ברחבי הבית (וזה הזמן להתפלל לשרב הערב החג שייאפשר שילוח ילדים סוררים לארוחה במרפסת).
המצרכים:
10-12 פולקע
8 פלפלים לפי העדפה- כל שילוב בין הפלפלים האדומים, הכתומים, הצהובים והירוקים בהירים הוא מנצח
כ- 20 שיני שום (בערך שני ראשים) פרוסים דק
3 כפות שמן זית
3 כפות סילאן
1 כף מלח שטוחה (אפשר פחות אם צריך להתחשב בעוד סועדים, להוסיף תמיד אפשר)
0.5 כפית פלפל לבן/שחור טחון
0.5 כפית ג'ינג'ר טחון- לא חובה
כלים:
סיר בינוני
תבנית זכוכית/ חרסינה לאפייה- מומלץ לטובת ההגשה, אם כי אפשר גם בחד פעמי
שלבי הכנה:

1. מניחים את הסיר על להבה קטנה, על אש נמוכה עם שמן הזית ופרוסות שיני השום ומכסים את הסיר
2. חותכים את הפלפלים לרצועות גסות ומוסיפים לסיר יחד עם הסילאן והמלח
3. מבשלים בסיר סגור עד שהפלפלים מצמצמי את נפחם לכחצי.
4. מוסיפים את הפלפל והגינג'ר ומערבבים שוב. מומלץ לטעום את המיץ שניגר מהפלפלים ולתקן תיבול לפי הטעם. ואז להוסיף את הפולקע ל- 20 דקות נוספות עד שמשכימים.
* מומלץ להפעיל את התנור על גריל ב 200 מעלות
5. מעבירים את הפולקע לתבנית אפייה ולאחר מכן מוסיפים את הרוטב והפלפלים ומכניסים לתנור באמצע לחצי שעה
6. מגישים לשולחן

במסגרת פרוייקט "כולנו מסובים" לכבוד פסח חברתי למורן מישל המהממת והחלטנו שהיא תשלים אותי בגרסה הבוגרת והמשלימה למנה תוכלו למצוא אצלה בבלוג פרגית ברוטב מתוק- חריף, כי אין כמו שתי מנות תאומות להשלים את החג לכל האורחים בסדר.
ולקינוח…. עוד קצת כדי שערב החג עם הילדים יהיה מושלם:
1. נסו לתת לילדים לישון צהריים גם אם הם כבר גדולים ואינם ישנים צהריים בדרך כלל
2. תנו לילדים לאכול את הארוחות הרגילות בשעות הקבועות שהם רגילים אליהן- אם יהיו רעבים מידיי אף אחד לא ייהנה משום שלב בסדר
3.תינוקות צעירים- זה הזמן לשחרר ולתת לכל מי שרוצה להחזיק אותם. אם זה לא זמן להניק, אין סיבה שיהיו דווקא על האמא/ההורים.
4. הביאו חוברות צביעה או דברים אחרים שקשורים לחג ותנו להם בזמן עריכת הסדר
5. אם אין להם כוח, שלא יישבו ליד השולחן- עקשנות במצבים כאלה היא חסרת סיכוי
6. בגדים נוחים להחלפה
7. הכינו אפשרויות למנוחת הילד- ספונת/ עגלה או כל מקום אחר כדי שיוכל להירדם או להתנמנם בזמן שאתם עם המשפחה.
8. נכון שזה סדר פסח, אבל אם אתם קצת פחות מחוברים למסורת זה הזמן להפוך את הסדר ולהתחיל בארוחה, קריאת ההגדה יכולה להיעשות גם בסלון- כולם ירוויחו מזה.
חג פסח שמח ואביבי.
באהבה, דורית.












