כמו עופר בעלי גם אני באה מבית שבו אמא הייתה אופה בכל שישי כדי שתהיה עוגה טריה לשבת, אמא שלי הייתה אופה בעיקר עוגות שמרים והריח בבית תמיד היה מדהים.
אני אוהבת לאפות ואני מאוד אוהבת לגוון , אני נהנת להפתיע בכל שישי עם עוגה מיוחדת ושונה , בדרך כלל במהלך השבוע אני אופה עוגיות אבל לשבת אני אוהבת שיש עוגה , את העוגה הזו הכרתי לפני הרבה שנים דרך אחד העיתונים כשעוד קראתי עיתון מנייר ולא רק קראתי באון ליין.
בהתחלה שראיתי את המתכון הייתי קצת המומה מי מכניס לעוגה ככה תפוז שלם ? בפעם הראשונה שעשיתי אותה נידהמתי מטעמה העדין והמופלא ומאז היא רשומה במחברת המתכונים שלי.
כמו בכל יום שישי גם אתמול שלפתי את מחברת המתכונים שלי וחיפשתי עוגה לשבת, רציתי לעשות משהו שלא עשיתי מזמן משהו מיוחד והמתכון הזה קפץ לעיניי .
מתכון קליל מאוד רק שישה מרכיבים חמש דקות עבודה ותוצאה מדהימה.
המרכיבים:
200 גר׳ חמאה מומסת
350 גר׳ קמח תופח
3 ביצים
1 תפוז שלם
1 שמנת חמוצה
1.5 כוסות סוכר
אופן ההכנה:
מכניסים למעבד מזון את התפוז השלם וקוצצים אותו
בקערת המיקסר מקציפים את הביצים והסוכר
לאחר שיש קצף תפוח מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות
אופים עד שמשחים (בודקים בעזרת קיסם שיצא יבש)
מוציאים מצננים מפזרים אבקת סוכר ומגישים
















