עוגת תפוזים לקפה של כיף.

עוגת מיץ תפוזים

 

מאחר ואני חולת סוכרת שמחתי על הפחתה בסוכר , ולקראת שבת אפיתי איתו עוגה טעימה שבתי מאוד אוהבת לקפה.

העוגה בחושה ורכה וניתו לשמרה כמה ימים במקרר ולחממה מעט במיקרו .

בחום הזה ההכנה הקלה שלה מענגת .

כלי אחד ,חומרים זמינים ויש .

החומרים שלה  לתבנית קוגלוף קטנה או סיר פלא או תבנית ח.פ בינונית –

משמנים את התבנית בספריי שמן

150 גרם חמאה מומסת ומצוננת לפושר.

4 ביצים גדולות

200 גרם סוכר

שקית קטנה קמח תופח או 350 גרם משקית של קילו.

כוס מיץ תפוזים וקליפה מתפוז אחד טרי .

מיכל שמנת חמוצה,לבן או עוגורט

לשיש-2 כפות אבקת מיץ תפוזים (יש בחנויות מתמחות או מעדניות רוסיות)או טיפת צבע מאכל כתום כמו של כנאפה (לא חובה)

ההכנה-

ממיסים בסיר בינוני את החמאה ומצננים מעט.

מוסיפים ביצים וסוכר וטורפים היטב .

מוסיפים את שאר החומרים וטורפים עד לאיחוד הקמח וזהו .

מעבירים 3/4 עיסה לתבנית המשומנת ולשאר העיסה מוסיפים את אבקת המיץ או טיפת הצבע.

מוזגים מעל העיסה בתבנית ובמזלג יוצרים שיש .

אם לא רוצים אז פשוט מעבירים את כל העיסה לתבנית .

אופים בתנור עם 180 מעלות טורבו כ-40 דקות.

 

בודקים בשיפוד שהעוגה מוכנה ומצנני אותה היטב.

מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר.

לקישוט חתכתי תפוז לפרוסות דקות ופיזרתי סוכר

אפיתי עד אשר התקרמלו הפרוסות וציננתי היטב .

לפרווה תחליפו למחמאה ובמקופ שמנת קרם קוקוס .לא אותו טעם אבל גם טעים.

בתיאבון .

עוגת מיץ תפוזים חתוכה

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.