עוגת תפוזים ופולנטה

עוגה תפוזית נהדרת משולבת במרמלדה מהירה

בחורה עם מחשב נייד

תבנית 26

חומרים למרמלדה ופולנטה

2 תפוזים

כוס וחצי מים

כוס סוכר

אופן הכנת המרמלדה

1.חותכים לפרוסות דקיקות התפוזים יחד עם הקליפה ( שוטפים היטב את התפוזים ,מסירים מדבקות)

2. במחבת מרתיחים את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס.

3. מניחים את פרוסות התפוזים במחבת ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה עד שהקליפות מתרככות והרוטב מצטמצם.

4. משמנים את תבנית הפיירקס העגולה בחמאה ואת הדפנות בחצאי תפוזים ,מסדרים שמשות קטנות בתבנית.

את רוטב הסוכר שנשאר –שומרים,נשתמש בו בהמשך.

חומרים לעיסת העוגה:

200 גר' חמאה רכה מאוד

כוס וחצי סוכר

4 ביצים

כפית גרדת לימון או תפוז

¾ כוס שקדים טחונים

3 כוסות קמח תופח

כוס פולנטה (קמח תירס)

½ גביע שמנת חמוצה " כמו פעם"

1/3 כוס מיץ תפוזים או מיץ לימון

אופן ההכנה :

בקערת הקצפה מקציפים את החמאה עם הסוכר עד קבלת תערובת בהירה ,תפוחה ואוורירית.מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה , בסבלנות.אחרי שאחת נבלעת, מוסיפים את רעותה

תוך כדי ערבול,מוסיפים את גרדת התפוז/לימון,השקדים,הקמח,הפולנטה, השמנת ומיץ התפוזים לתערובת חלקה.

מעבירים את התערובת מעל קליפות התפוזים המסוכרות- בזהירות –לא להזיז את התפוזים שבתחתית.

165 מעלות שעה בתנור (טורבו)

אם נראה לכם שהתערובת נוזלית, המשיכו באפייה עוד 10 דק'.

בסיום האפייה צננו מעט ואז הפכו על צלחת. (הניחו את הצלחת הפוכה על התבנית והפכו בעדינות.)

זוכרים את רוטב הסוכר שנשאר? שיפכו מעל התפוזים..

תיהנו.

מקור המתכון: נעמה