עוגת תאנים הפוכה .

עוגת תאנים הפוכה ליד הארון שלי

עוגת תאנים הפוכה עם הצלחת הכחולה

עוגת תאנים הפוכה פרוסה שווהתאנים הן אהבה

תאנים בתחתית העוגה

תאנים מהעץ שלי

תאנים טריות

מיוחדת ומיד כשיוצאים הפגים הקטנטנים יש שמחה לי בלב.

בשיר השירים – התאנה חנטה פגיה נועד עבורי

מיד כשעברנו לנעלה קנינו עץ קטנטן של תאנים סגולות ששתלנו בחצר והשכן הצמוד לנו שהגיע מבן-שמן

הביא איתו עוד תאנים תינוקות שגדלו מסביב לעץ הענק שלו ונתן לנו קטני כזה אותו שתלנו מעבר לגדר

תאנים ירוקות מתוקות להפליא שתחרות עם הבולבולים היא סיוט .אבל גם כאלו שכל שכן ועובר ושב נהנה מהן .

מאחר והבית גבוה ,בעת רוחות נושרים פגים רבים אבל כמובן שלא מזבילים אותם .

יש להןם יעוד.

ריבה רכה ודלילה וקונפיטורה עילאית ןמהקונפיטורה –ליקר נפלא.

למי שלא מבדיל קונפיטורה מכילה כמות גדולה של פרי בשלמותו כך שזה למעשה ממתק טעים ועל פרוסת חלה מתוקה עם קוטג' או חמאה החיים מאושרים .

בכל פעם נולדים לי רעיונות חדשים כמו עם עוף או בשר

וגם ממולאות גבינה כחולה ואפויות בדבש חרובים

בשבוע בו קטפתי המון מהן במלחמה עם הבולבולים החלטתי לאפות עוגה חמימה .

היתה זו שבת חמה כאש ובבית המזגן פעל בכיף .

העוגה הוגשה עם שמנת לארוחת הבוקר המענגת

אחחח החיים פשוט תאנים .

קבלו אותה באהבה

עוגת תאנים הפוכה .

צריך- לתבנית 24 עגולה

שקית קמח תופח קטנה 350 גרם
5 ביצים שלמות ויפות
חמאה 200 גרם רכה מאוד ממנה נוציא 50 גרם לתחתית הפירות
2 כוסות סוכר חד פעמיות לשתיה קרה
שמנת חמוצה או אשל או יוגורט
2 סוכר וניל
קליפת לימון מגוררת-כף

תאנים חצויות לתחתית התבנית

כוס סוכר חד פעמית לתאנים

קינמון טחון

שקיק סוכר וניל

מניחים נייר אפיה על תחתית התבנית הלחה ממעט מים (כך הנייר נדבק)

מורחים ב-50 גרם החמאה הרכה

מפזרים עליה את כוס הסוכר וקינמון.

מסדרים את חצאי התאנים .

מקציפים את שארית החמאה הרכה -150 גרם עם שאר החומרים לעיסה הומוגנית ואחידה.

מעבירים אותה מעל התאנים

מפזרים  את שקיק סוכר וניל מעל

אופים בחום של  180 מעלות 45 דקות  שהעוגה תשחים וסכין או קיסם יצאו יבשים.

מגישים חמים עם שמנת או גלידה ליד.

מתענגים…

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.