עוגת שמרים עם פרג – עם הרבה פרג

יש משהו בבצק שמרים שמחבק ואוהב, הערבוב התפיחה הראשונה ,גלגול, תפיחה שניה, ממש כמו הריון.
הבצק הרך למגע והתוצאה המרהיבה והטעימה.
אין מה לפחד משמרים, לאחר הפעם הראשונה מתאהבים.

בחורה עם מחשב נייד

עוגת שמרים במילוי ריבה ופרג

 חומרים:

500 גר קמח לבן

1  שקית שמרית

50 גר' סוכר

3 חלמונים

2 כוסות חלב

קמצוץ מלח

100 גר' חמאה רכה.

לערבב במיקסר ..להוציא, לעטוף בניילון נצמד ולמקרר ללילה או לפחות 3 שעות במקרר

 תערובת:

 3 כוסות פרג טחון טרי

2 כוסות חלב

1/2 כוס סוכר

3/4 כף א. קינמון

75 גר' חמאה רכה

2 כפות ריבה

 לבשל 10 דק' ולהניח לקירור בצד.

 הכנה:

 את הבצק לחלק ל 4 חלקים ,לשטח למלבן ,למרוח מעט ריבה (לא ע הסוף) ואחר למרוח בנדיבות מעל. להשאיר שוליים של 1 סמי.- הפעם חילקתי ל3 חלקים

לגלגל. להניח בתבנית לתפיחה נוספת.

למקוח ביצה…

ולתנור חום 160-165 35-40 מעלות עד שמזהיב יפה יפה.

לכשמוכן..

להכין מראש – כשהעוגה יוצאת מהתנור מיד ל"פזר " בעזרת כף לא לדאוג העוגה שותה הכל

1 כוס מים + 1/2 כוס סוכר

שמרים פרג1

בתיאבון