2 תבניות קוטר 24
לחמם את התנור ל 170 מעלות
חומרים:
7 ביצים בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
1 כפית תמצית וניל
2 כפות אבקת קקאו
הכנה:
מקציפים את הביצים עם כוס הסוכר לקצב בהיר ( 5 דקות לפחות)
בתנועות קיפול להוסיף את הקמח לתערובת חלקה.
מחצית מהכמות להעביר לתבנית אחת ולמחצית השנייה להוסיף את הקקאו ולערבב בעדינות.
לאפות 35-40 דק'- לקרר.
כדאי לאפות את העוגות יום לפני ההגשה.
סירופ:
3/4 כוס מים
1/2 כוס סוכר
2 כפות וויסקי
להביא לרתיחה את המים והסוכר להוריד מהאש ולהוסיף את הוויסקי.
קרם:
2 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 פודינג וניל
מעט תמצית וניל
להקציף לקצף קשה.
קרם תפוז:
1.פודינג וניל
כוס מיץ תפוזים
1 שמנת מתוקה
גרדת תפוז
בסיר לחמם את השמנת = מיץ התפוז וגרדת התפוז.
לא להביא לרתיחה.
(אפשר לסנן את התערובת)
לקרר ולהקציף עם פודינג וניל.
הרכבה:
את העוגות לחצות ול"הרטיב" בסירופ.
למרוח שכבת תפוז על הבסיס ולהניח את חצי העוגה ולמרוח שוב וכך לבנות את המגדל.
אחר למרוח בקרם הלבן מעלה וסביב .
אפשר לקשט איך שמתחשק.
תיהנו.













