עוגת שוקולד מעולה ללא גלוטן

עוגה נ ה ד ר ת לאוהבי השוקולד

בחורה עם מחשב נייד

עוגת שוקולד נטולת גלוטן

חומרים:

 •500 גרם שוקולד מריר לפחות 70% ומאיכות טובה

•250 גרם חמאה

 •5 ביצים

 אופן ההכנה:

 תבנית 24, מחממים תנור ל 190 מעלות.

 בקערה שמתאימה למיקרו או בסיר קטן על אש נמוכה, ממיסים שוקולד וחמאה בעדינות עד להמסת השוקולד.

 בקערת מיקסר מקציפים את הביצים כ-7 דקות עד שהן בהירות ותפוחות.

 מקפלים את תערובת השוקולד והביצים בעדינות (הביצים יאבדו מנפחן וזה בסדר.)

 שופכים את תערובת השוקולד לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

 מניחים את תבנית העוגה בתבנית גדולה יותר עם מים חמים (עד מחצית גובה העוגה)

 אופים בחום של 190 מעלות 25 דקות. העוגה תראה לא אפויה וזה בסדר.

 מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

 זהו, זו כל ההכנה. אחרי שתטעמו מהעוגה, גם אתם תתאהבו.

חשוב: 

מומלץ לעטוף את העוגה בנייר כסף כדי שהמים לא יחדרו אליה בזמן האפייה.

 אפשר להוסיף , מי שרוצה, תמצית קפה, וניל או שקדים. זה יכול להוסיף לטעם ולארומה.

 נכון שאין פה סוכר וממש לא צריך, העוגה לא יוצאת מרה אלא קרמית וטעימה ומרגישים שוקולד.