לעוגות השוקולד פנים רבות. הסטנדרטיות מצופות בשוקולד ומקושטות בסוכריות וכדומה. ניתן להיות יצירתיים במינימום מאמץ (גם למי שלא בקיאה ברזי האפייה) וליצור עוגה טעימה, יפה ושתתאים לכל אירוע.
בהשראת החורף והחגים (חנוכה וחג המולד) החלטתי לאפות עוגת שוקולד מושלגת, שתתאים לאווירת החג ותזכיר לנו את מרקיז השוקולד…
מבטיחה לכן, שהיא קלה להכנה ושתגרפו מחמאות 😉
אז מתחילים….
מרכיבים לעוגה:
1 כוס שוקולית
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס קמח תופח
3 ביצים
1/2 כוס מים (אם אתם רוצים שהיא תהיה חלבית ניתן להחליף את המים בחלב)
1/2 חבילת שוקולד מריר
מרכיבים לקישוט:
אבקת סוכר
מרשמלו בצורת פרחים+ מרשמלו קטנים
לוקחים את חצי חבילת השוקולד ושוברים אותה לחתיכות קטנות. ניתן לעשות זאת על ידי "פטיש" שניצלים (כך אני עשיתי).
טורפים את הביצים, מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב. מוסיפים את השוקולית, הקמח, השמן והמים ומערבבים הכל יחדיו עד לקבלת תערובת אחידה. ראו תמונה מטה. לאחר מכן, מוסיפים את שבבי השוקולד.
במידה ורוצים לשים את העוגה על מעמד קינוחים , כפי שתוכלו לראות בתמונה מטה , כדאי להשתמש בתבנית אפיה רב עמית נשלפת. כמובן שיש לשמנה היטב על מנת שהעוגה לא תדבק ותישלף בקלות ובשלמות.
שופכים את התערובת לתוך התבנית ואופים כ-30 דקות בחום של 180 מעלות.

עוגת השוקולד מונחת על מעמד קינוחים של ניקול- כי העיצוב זה חלק מההגשה
לפני ההגשה (כמובן שהעוגה צריכה כבר להיות קרה) יוצרים את השלג בזיגוגי אבקת סוכר ומקשטים עם המרשמלו.
בתאבון!
XOXO
אחת שיודעת 😉














