עוגת קדאיף במלית מוס גבינה עדין שהכנתי ליום הלדתי

 

 

חבילת שערות קדאיף קפואה

 

100 גרם חמאה רכה או כוס שמן חד פעמית

 

למרוח בידיים היטב את השערות שהפשרנו

 

לאפות  ב-200 מעלות שיזהיבו בערך 10 דקות רבע שעה..

 

זהירות נשרפות מהר לא לזוז מהתנור .

 

 

למלית

 

500 גרם גבינה לבנה (אני מעדיפה של טרה)

 

2 מיכלי שמנת חמוצה

 

1 מיכל שמנת מתוקה

 

3 אריזות אינטנט פודינג וניל או 12 כפיות גדושות ממיכל של קילו כמו שאני קונה

 

1 שקית ג'לטין מומסת בכוס חד פעמית מים רותחים

 

 

מקציפים הכל יחד .

 

 

לסירופ הסמיך

 

2כוסות סוכר

 

2 כוסות מים

 

חצי כפית מא זאהר

 

כפית מי ורדים

 

2 כפות מיץ לימון

 

מביאים לרתיחה  מים וסוכר מנמיכים אש ומבשלים לסירופ סמיך כמו למלאבי

 

בסוף הבישול מוסיפים תמציות ומבשלים עוד כמה דקות.

 

 

להרכבת העוגה

 

בתבנית  מלבנית גדולה מניחים נייר אפיה ומפזרים חצי מכמות שערות הקדאיף

 

מנטפים  מעט מסירופ הסוכר

 

מעבירים מעל את מוס הגבינה

 

מכסים בשערות הקדאיף  שנותרו .

 

מעבירים למקרר לפחות לשעתיים להתייצבות

 

 

בהגשה מנטפים סירופ נוסף .

 

מגישים קר מאוד

 

 

עוגת קדאיף לעבודה

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.