עוגת פתי בר אישית

עוגת גבינה אישית בכוס של לנה ריזיק מקהילת רגע מתוק. קינוח קל להכנה לחובבי גבינה ושוקולד

צילום: לנה ריזיק

לנה ריזיק היא הזוכה באתגר השבועי עם המתכון לעוגת גבינה ופתי בר אישית בכוסות. קינוח קל ומהיר להכנה עם ציפוי גנאש שוקולד מפנק מעל.

צילום: לנה ריזיק
צילום: לנה ריזיק

 

עוגת פתי בר אישית

המצרכים:

1 שרוול פתי בר קלאסי

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

1 גביע גבינה לבנה (250 מ"ל)

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות חלב

1 חפיסת פודינג וניל

1/4 כוס סוכר

גנאש שוקולד:

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

200 גרם שוקולד מריר עלית

 

אופן ההכנה:

מרסקים במעבד מזון שרוול פתי בר, מחלקים את הפתי בר המרוסק בין כלי ההגשה שלכם.

מקציפים ביחד שמנת מתוקה, גבינה לבנה, תמצית וניל, חלב, פודינג וניל וסוכר עד שהתערובת מסמיכה ואחידה. מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים אותה מעל לשכבת הפתי בר. ניתן לעשות שכבות פתי בר וקרם לבחירתכם.

מכינים את גנאש השוקולד. מחממים שמנת מתוקה, שוברים את השוקולד המריר לקוביות ומניחים בקערה. כשהשמנת מגיעה לרתיחה שופכים אותה מעל השוקולד, נונתים להם דקה לנוח ומערבבים היטב. שופכים את הגנאש מעל קרם הגבינה בעדינות.

מעבירים למקרר להתייצבות של כשעתיים.

הכמות מספיקה ל- 10-12 כוסות, תלוי בגודלן.