עוגת פרג ושוקולד בציפוי קרם שוקולד

בחורה עם מחשב נייד

שונאת אזני המן אבל עוגות פרג אוהבת, במיוחד בשילוב עם שוקולד.

אתמול ביליתי בחיפושים אחר עוגות םרג ושוקולד, מצאתי מתכונים מופלאים אבל כמעט כולם מכילים המון ביצים ועוד צריך להפריד אותן………

המתכון הזה הוא של ארז קומרובסקי – הוא הכין אותה בצורת עוגת שיש (שני צבעים) קיצרתי את ההכנה וחסכתי קערה לשטוף וערבבתי את הכל יחד.

וכך מכינים

200 ג חמאה רכה מאד + כוס סוכר – מערבלים במיקסר יד.
מוסיפים 3 ביצים ומערבלים עד שנטמעות בבלילה.
מוסיפים – כוס וחצי קמח רגיל + שקיק אבקת אפייה + חצי כפית אבקת  סודה לשתייה  ומערבליםרק עד אשר העיסה אחידה.
ממיסים בסיר קטן או במיקרו 150 גרם שוקולד מריר ומוסיפים לעיסה.
מוסיפים 100 גרם פרג טחון (חובה להקפיד שיהיה טרי – אחרת טעמו מר ומעופש) + גביע שמנת חמוצה. ומערבלים שוב עד שהעיסה אחידה .
משמנים שתי תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 26 ואופים בחום של 170 מעלות כ40-50 דקות.

כאשר העוגה מצטננת לחלוטין אפשר לצפות אותה בקרם שוקולד:
בסיר קטן שמים:
12 כפות אבקת קקאו
6 כפיות סוכר
12 כפיות חלב
מבשלים על האש עד שהכל אחיד, מסירים מהאש ומוסיפים 50 גרם חמאה, מערבבים במרץ עד שהחמאה נמסה ושופכים על העוגה.
אם הקרם קצת יבשושי אפשר עוד כף שתיים של חלב – לא לחשוש..