בבית שלנו כשהמילה פרג עולה כולם מזילים ריר .
בחגים לא כולם אוטהבים קרמים וכובד אז יצרתי עוגה קלה בבחישה בקערה אחת .
כשיבואו לכם אורחים תפתיעו עם פרוסות או קוביות ממנה ואף אחד לא ישאר אדיש .
אז קדימה לעבודה .
צריך –
2 וחצי כוסות קמח לבן
2 כוסות פרג טחון טרי שלא תהיה בו מרירות.תטעמו .
2 כוסות סוכר
3 ביצים גדולות
2 כפיות אבקת אפיה
1 מיכל שמנת חמוצה (אפשר 9 אחוז)
במיכל השמנת ממלאים שמן חמניות או תירס שמניב תוצאות נפלאות באפיה
באותו מיכל ממלאים חלב
קליפה מגוררת מתפוז אחד וניתן גם מלימון
2 כפות סוכר חום לפיזור מעל העוגה לפני האפיה או שקיק סוכר וניל.
ההכנה הכי פשוטה שיש .
בקערה גדולה מקציפים הכל יחד עד שמתאחד ולא יותר .
מעבירים לתבנית חלה גדולה מרופדת נייר אפיה משומן בספריי שמן .
מפזרים את הסוכר החום על פני העיסה .
ניתן לאפות בתבנית בינונית מרובעת חד פעמית.30X20
אופים בתנור חם 180 מעלות 10 דקות מנמיכים ל-160 וממשיכים לאפות כ45 דקות או לפי צורך כל אחד ותנורו .
בודקים עם קיסם שיצא עם מעט פירורים. לא לאפות יותר מדי ולייבש אותה .
חלקו למי שאתם אוהבים באחריות .













