תמונה אחת שווה אלף מילים והמון תמונות זאת כל העוגה בשלבים…
" ולפעמים כשאני כך לבדי
אני חוזרת לסמטאות נוף ילדותי"
אל נעורי שנעלמו עם השנים"…
לריחות ולטעמים שלא נס ליחם
אותם אני שומרת בלב החם…
ט"ו בשבט בנוף ילדותי זה דבש חרובים, אמרדין, ריבות תאנים ירוקות,
ריבת תפוזים, קליפות אשכולית בקוקוס, עוגיות של תמרים ואגוזים מעמול ומערוד…
אני בחרתי את עוגת התפוחים הכי פשוטה מהירה וקלה.
אני חושבת שאני מכינה אותה כבר 40 שנה אחר שנה
המתכון עבר כמו מרשם עוגות…
ולמה אני אוהבת אותה ? מהסיבה הפשוטה אין בה בכלל עבודה ואין דיוק
עוד תפוח, פחות תפוח והיא תמיד קוצרת מחמאות.
אז ט"ו בשבט שמח מלא בפריחה צמיחה ושתניבו
הרבה פירות של בריאות שמחה ועשייה…
קדימה מתחילים…
קערת מס' 1 הפירות עם סוכר וניל וקינמון…
לקערה מס' 2
כוס סולת…
כוס סוכר…
כוס קמח רגיל…
לערב היטב את שלושת הכוסות…
לשמן תבנית פיירקס /חרס לפזר חצי מכמות הסולת קמח סוכר…
עכשיו לפזר יפה את הפירות מעל הסולת…
לפזר מעל הפירות את יתרת הסולת קמח סוכר היבש….
להמיס את החמאה במיקרו…
ובעזרת כף לטפטף על כל העוגה…
וקדימה לתנור…
אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום עוגה שווה קדימה תביאו כפית ישר מהתבנית…
נהנתם?
לייק קטן יוסיף המון לפירגון
ועם תלחצו על כפתור עקוב אחרי
אשמח ואודה עד… בלי די – תודה סבתא אילנה.
























