עוגת מוס לימונענע מרעננת

בחורה עם מחשב נייד

עוגת מוס לימונענע

עוגת מוס לימונענע
עוגה שנוצרה עקב נסיבות ויצאה פיצוץ -מוס גבינה לימונענע בג'לי לימונענע

לתחתית-
2 חפיסות פתי בר וניל או עוגיות חמאה
50 גרם פקאן סיני
50 גרם חמאה וחצי כוס חלב קוקוס
קליפת לימון מגוררת – 1 כפית .

למלית –
750 גרם גבינה 5 אחוז של טרה
2 מיכלי שמנת חמוצה אפשר 9 אחוז
1 מיכל שמנת מתוקה
3 חפיסות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות גדושות פריגת קפוא לימונענע
1 שקית ג'לטין מומסת בחצי כוס מים חמים .

לציפוי –
שקית ג'לטין מומסת בכוס וחצי מים
3 כפות פריגת קפוא לימונענע

לקישוט-

חופן קליפות הדרים מסוכרות – או לימון פרוס דק מאוד ומסוכר
עלי נענע טריים וריחניים לקישוט בהגשה.
וסירופ סמיך של נענע .

אופן ההכנה ווהרכבה –
מעבדים את חומרי התחתית יחד ומעבירים לתבנית 28 עגולה מתפרקת
מהדקים היטב. את הפקאנים מוסיפים לקראת סוף העיבוד כדי שישארו פיסות קרנצ'יות .

למלית –
מקציפים הכל יחד ,זה נראה נוזלי אבל יתקשה בקירור
מעבירים מעל התחתית ומקררים היטב .

לציפוי –
ממיסים את הג'לטין במים החמים
מוסיפים את הלימונענע ,כשמתחיל להקרש מקציפים .
מעבירים מעל מוס הגבינה
מקררים היטב .

להגשה – סירופ סמיך בטעם נענע
מכינים כך
קילו סוכר ,2 כוסות מים
או חצי כפית מלח לימון
חבילת נענע טריה ונקיה
טיפת תמצית מא זאהר – מי פריחת הדרים .

מרתיחים מים וסוכר .מנמיכים אש למינימלי ומבשלים סירופ סמיך.
לפני ההורדה מהאש מכניסים את הנענע לדקותיים כשהיא אגודה לזר ומוציאים
מוסיפים את הלימון ו מלח הלימון ,את טיפת המא- זאהר מבשלים עוד דקה וסוגרים אש.
מעבירים לבקבוק זכוכית של יין עם מכסה מתברג ושומרים.
מצויין גם לשתיה קרה .

מגישים משולש עוגה עם כף סירופ . מקשטים בעלי נענע טריים ובמעט קליפות הדרים מסוכרות
אפשר להכין לבד ז'וליאנים מקליפות הדרים מורתחות במי סוכר .

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.