כשאני מארחת אני דואגת לקינוח ראשון
אני אוהבת עוגות קרות וקלילות אחרי ארוחה כבדה והן צריכות להתייצב במקרר .
את דובדבני האמראנה קניתי במקריות כירדתי לאחת מחנויות התבלינים בהן אני קונה כדי לקנות פרג טרי…
אז קניתי פרג אבל לא ויתרתי על הדובדבנים והתכנית השתנתה לי .
אני נוהגת להשתמש גם במוצרים מקלים מלאי טעמים שאחד מהם הוא מעדנים .כן כן מעדני ילדים .
מה אני לא ילדה?
אז בסופר של רמי לוי מצאתי מעדנים בטעם פיסטוק שיובאו מצרפת יש גם מאותה סדרה בטעם קרמל ווניל.
טעמם של אלו בטעם הפיסטוק נוטה יותר לשקדים ועדין מאוד והחלטתי לשלב אותם בעוגה שלי . כמו כן יולו לבן שהוא משאת נפשי בא לעזרתי בנוסף .
האמת עוגה כזו נדירה מזמן לא היתה לי ולמרות שלוקח זמן להכינה ההכנה אינה קשה רק ההמתנה והיא שווה.
יש בה שלבים בעוגה שלי וצריך להתחיל יום מראש בהשריית 200 גרם מהדובדבנים מכוסים במים כשעתיים ,
ואחר כך מביאים אותם לרתיחה עם הנוזל ל-10 דקות .נוצרים דובדבנים לחים בתוך סירופ טעים וסמיך
שהוספתי לו כף ליקר דובדבנים והשארתי לקרור במקרר.
לעוגה שלנו צריך תבנית 28 מתפרקת ועמוקה
–לשכבה ראשונה מסדרים
שרוול פתי בר שוקולד או ביסקוטים טבולים בחלב עם כף ליקר דובדבנים .
למוס צריך –
750 גרם גבינה 5% של טרה
2 שמנת חמוצה
1 שמנת מתוקה
1 שקיק ג'לטין מומסת במעט מים רותחים
10 כפות אינסטנט פודינג וניל
2/3 מכמות הדובדבנים מסוננים וחתוכים לקוביות לא קטנות (כל דובדבן ל-4)
מקציפים הכל יחד חוץ מהדובדבנים שאותם בוחשים בעדינות בתערובת שהופכת לורודה
מניחים הכל מעל הביסקויטים ומקררים להתייצבות .
למוס פיסטוק
3 גביעי מעדן פיסטוק (צבעו ירקרק)– סה"כ 350 מיל (אפשר טעם אחר )
מיכל אחד שמנת מתוקה
אריזה אחת אינסטנט פודינג וניל
מקציפים הכל יחד ומעבירים מעל שכבת מוס הדובדבנים מקררים היטב לילה במקרר מכוסה היטב .
למחרת לוקחים 2 גביעי יולו לבן ועם כפית מורחים בעדינות על העווגה
מקשטים בדובדבנים שהשארנו, בסירופ שלהם ובעלי נענע טריה.
מגישים קר ומתענגים על כל ביס .
















