עוגת לימון דביקה ללא גלוטן

שילוב של יוגורט ומיץ לימון מעשירים את העוגה בטעם רענן ומרקן נימוח .

בחורה עם מחשב נייד

עוגהלימונית1

לחמם תנור ל 170 מעלות

תבנית 24 משומנת

 

חומרים:

175 גר' חמאה רכה

כוס ו3/4 סוכר

4 ביצים

75 גר' קמח- השתמשת בקמח "כרגיל"

1 כפית אבקת אפייה

150 גר' שקדים טחונים

גביע יוגורט

2 כפות גרדת לימון

2 לימונים.

הכנה:

חמאה+ כוס ו1/2 סוכר – יחד במיקסר

להוסיף את גרדת הלימון

להוסיף את הביצים ולהמשיך להקציף.

את הקמח+ אבקת השקדים+ א. אפיה להוסיף לקערת המיקסר (בערבוב עדין).

להוסיף מיץ מלימון אחד ואת היוגורט.

לערבל 3 דק'

להעביר לתבנית .

לאפות 40 דק'.

עוגהלימונית2

כשהעוגה קרה- בסיר קטן 1/4 כוס סוכר + מיץ לימון + 2 כפות מים.

בעזרת קיסם לחורר את העוגה ולשפוך מעלה את הסירופ.

תיהנו

עוגהלימונית3

 

מקור המתכון + שינויים שלי "עוגות וקאפקייקס" מתורגם מאנגלית