עוגת יוגורט? כן כן
עוגה שנולדה לי ממצרכים שהיו בבית.
אתם יודעים שבולגרים לא זורקים -בולגרים משדרגים ובמיוחד מוצרי חלב .
ומעשה שהיה כךהיה ובא לעולם מתכון.
בחג השבועות האחרון ארזנו אתת ליאת חברתי ואת עצמנו צפונה למחלבת יעקבס השוכנת אי שם בכפר הרוא"ה .
לא להלאותכם בדברים מילאנו תיק קירור ענק במוצרים מטריפים שלהם ובאנו לספון בבתינו הלא קט להנות מהם.
אמה מה שכחנו שאנחנו שניים וכמה יוגורטים של ליטר זה קצת יותר מדי …
ואו אז עלה בי הרעיון ליצור עוגה קלה לקינוח.
משהו טעים לשבת ולא מפוצץ בקלוריות מיותרות .
הנסיון העלה עוגה טעימה ועדינה ברמות שתוך יום לא נותר זכר .אה ולא רק שנינו טעמנו .
היא חולקה לטעימות לחבורה שלי שמצמצו שפתיים והעלימו ביס אחד אחרי האחר.
לכו להכין .תופתעו .
לתבנית בקוטר 26 ס"מ מתפרקת צריך –
ליטר יוגורט פירות יער עם פירות בפנוכו(אפשר פרי אחר ואפשר חברה אחרת )
250 גרם גבינה לבנה 5 אחוזי שומן
2 מיכלי שמנת חמוצה 9 אחוזי שומן או רגילה של 15%
1 אריזת אינסטנט פודינג וניל -או 80 גרם מאריזה גדולה
1 שקיק ג'לטין מומס בחצי כוס מים רותחים
לתחתית העוגה -ביסקוטים מורטבים במעט חלב(מי שאוהב אז גם מעט ליקר ) כמה שצריך לציפוי התבנית .
להגשה סירופ שוקולד,כדורי פררו רושה מפוררים ומי שאוהב רוטב פירות יער .
ההכנה פשוטה כל כך שאין לכם מושג.
מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה .
מניחים את הביסקוטים הרטובים (אל תגלו לאף אחד -אני מתה עליהם כך וגונבת לי תמיד שניים רטובים)
מקציפים את כל רכיבי העוגה יחד .זה נוזלי מעט וזה בסדר הג'לטין יקשה אותה במקרר.
מעבירים את המסה מעל הביסקוטים .
מכסים את התבנית ולמקרר לאפסון של שעתיים לפחות.
להגשה משחררים את הקפיץ ומגישים משולשים בצלחות .
מטפטפים סירופ שוקולד וכ'ו .
מה שנקרא בועז קלי קלות .וזה טעים כל כך.
אם יש לכם אירוע תוכלו לצפות בקצפת ,פירות וג'לי .
מה שכן אין קלוריות רבות וזה כיף .
אגב לחולי סוכרת ניתן להחליף רכיבים לדיאט ועדיין טעים בטירוף .
להתראות עם תחתית התבנית כי זה מה שנשאר .













